Selecteer een pagina

Nieuw-Zeeland te voet

Te Araroa - New Zealand's Trail, vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Nieuw-Zeeland te voet

door | 0 Reacties

De tijd vliegt en we zitten allang niet meer in Nieuw-Zeeland maar dit bericht doet ons stiekem afvragen of het niet tijd wordt om terug te gaan. De Te Araroa – New-Zealand’s Trail is lijp en kruist het hele land door! Van noord naar zuid of van zuid naar noord. Helaas, en een beetje gek, dat wij er destijds niets over gehoord hebben. Dit omdat de trail onofficieel al gelopen wordt sinds 2003 en officieel sinds 2011 geopend is. 3000 kilometer dwars door Nieuw-Zeeland. Wat een manier om dit land en haar cultuur te leren kennen.

Vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

De route, Te Araroa – New Zealand’s Trail, is een aaneengesloten route van 3000 kilometer die ruim vijf maanden duurt. Het leuke van deze route is dat, in tegenstelling tot veel andere cross-country routes, de Te Araroa schitterende natuur combineert met dorpen en steden. Om meer dan alleen de landschappen van Nieuw-Zeeland te tonen maar juist ook het culturele aspect. Daarnaast is het makkelijk om een accommodatie te vinden en eten te scoren in de bewoonde wereld. De combinatie zorgt voor een unieke kijk in Nieuw-Zeelandse natuur, cultuur en historie.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De route wordt beperkt door de natuurlijke grenzen van Nieuw-Zeeland. Hij strekt zich uit van het meest noordelijke punt, Cape Reinga, tot het (bijna) meest zuidelijke punt, Bluff. Onderweg loop je langs vulkanen, bergen, rivieren, meren en valleien. Alle uitersten die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Het doel van de route, ervaren wat het is om een Kiwi te zijn, wordt hiermee eer aangedaan. De onderstaande video geeft een beeld van wat je mag verwachten van deze toffe wandelroute. Meer video’s zijn te vinden op het Youtube kanaal van Te Araroa.


Geen tijd of zin in 3000 kilometer?

Voor iedereen die geen vijf maanden de tijd heeft, of opziet tegen de 3000 kilometer, zijn er ook delen van de route te lopen. Als dag, meerdaagse of zelfs een week durende wandeling. Alle informatie over deze wandelingen zijn te vinden in het boek a walking guide to New-Zealands long trail Te Araroa of op de website teararoa.org.nz. Hier vind je ook de laatste updates en natuurlijk nog meer informatie over deze unieke route.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis