Nieuw-Zeeland te voet

Te Araroa - New Zealand's Trail, vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

De tijd vliegt en we zitten allang niet meer in Nieuw-Zeeland maar dit bericht doet ons stiekem afvragen of het niet tijd wordt om terug te gaan. De Te Araroa - New-Zealand's Trail is lijp en kruist het hele land door! Van noord naar zuid of van zuid naar noord. Helaas, en een beetje gek, dat wij er destijds niets over gehoord hebben. Dit omdat de trail onofficieel al gelopen wordt sinds 2003 en officieel sinds 2011 geopend is. 3000 kilometer dwars door Nieuw-Zeeland. Wat een manier om dit land en haar cultuur te leren kennen.

Vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

De route, Te Araroa - New Zealand's Trail, is een aaneengesloten route van 3000 kilometer die ruim vijf maanden duurt. Het leuke van deze route is dat, in tegenstelling tot veel andere cross-country routes, de Te Araroa schitterende natuur combineert met dorpen en steden. Om meer dan alleen de landschappen van Nieuw-Zeeland te tonen maar juist ook het culturele aspect. Daarnaast is het makkelijk om een accommodatie te vinden en eten te scoren in de bewoonde wereld. De combinatie zorgt voor een unieke kijk in Nieuw-Zeelandse natuur, cultuur en historie.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De route wordt beperkt door de natuurlijke grenzen van Nieuw-Zeeland. Hij strekt zich uit van het meest noordelijke punt, Cape Reinga, tot het (bijna) meest zuidelijke punt, Bluff. Onderweg loop je langs vulkanen, bergen, rivieren, meren en valleien. Alle uitersten die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Het doel van de route, ervaren wat het is om een Kiwi te zijn, wordt hiermee eer aangedaan. De onderstaande video geeft een beeld van wat je mag verwachten van deze toffe wandelroute. Meer video's zijn te vinden op het Youtube kanaal van Te Araroa.

Geen tijd of zin in 3000 kilometer?

Voor iedereen die geen vijf maanden de tijd heeft, of opziet tegen de 3000 kilometer, zijn er ook delen van de route te lopen. Als dag, meerdaagse of zelfs een week durende wandeling. Alle informatie over deze wandelingen zijn te vinden in het boek a walking guide to New-Zealands long trail Te Araroa of op de website teararoa.org.nz. Hier vind je ook de laatste updates en natuurlijk nog meer informatie over deze unieke route.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram