Camperruil in Nieuw-Zeeland

Goede optie voor camperaars

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Chiel en zijn vrouw hebben Nieuw-Zeeland op een, voor ons, ongebruikelijke manier verkend. Via advertenties hebben ze in Nieuw-Zeeland en Australië een camper gevonden waar ze ‰'gratis' mee rondreisden. In dit gastblog lees je hoe camperruilen werkt en wie weet is dit de perfecte optie om jouw Nieuw-Zeeland reis compleet te maken.

Kampeerautoruil / Camperruil

Er zijn van die landen waar je onmogelijk met je eigen camper naar toe rijdt maar die we toch graag met een camper willen bezoeken. Twee van die landen zijn bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland. Je kunt natuurlijk een camper huren, maar voor drie maanden huren ben je een hoop geld kwijt terwijl je eigen camper in de stalling staat. Wij hebben dit probleem voor Australië en Nieuw-Zeeland opgelost door een camperruil.

Het tot stand komen van een camperruil

Om te kunnen ruilen moet je iemand vinden die dat ook wil. In Australië heb ik daarvoor een advertentie geplaatst in het clubblad van de CMCA, de Australische camperclub en daarop kreeg ik zeven reacties waaruit we een keuze moesten maken. Wij hebben gekozen voor een camper die niet ouder was dan de onze en waarvan de eigenaar ongeveer onze leeftijd had. Dit is natuurlijk puur willekeurig maar het resultaat was uiteindelijk wat wij er van hadden verwacht.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

In Nieuw Zeeland heb ik hetzelfde gedaan op NZMCA en daar kreeg ik vier reacties. Hier heb ik gekozen voor een motorhome van ongeveer dezelfde grootte als onze camper en met alle voorzieningen om er gedurende een langere periode comfortabel in te kunnen verblijven. In beide gevallen zijn wij eerst naar het land van onze keuze gegaan en zijn de ‰'ruilers' later naar Nederland gekomen. Dat heeft als nadeel dat je je camper een tijdje moet missen als zij er mee op pad gaan, maar dat geldt ook voor hen. Een groot voordeel vind ik zelf dat je dan de gelegenheid hebt om elkaar van het vliegveld te halen, met elkaar kennis te maken en elkaar uitgebreid te informeren over het gebruik van de camper.

Je kunt ook tegelijkertijd ruilen, dat betekent: als wij naar het land van onze keuze gaan reizen zij in omgekeerde richting. Je moet dan anderen inschakelen voor het afhalen en instrueren over de camper. Maar je hebt niet het nadeel dat de camper een paar maanden weg is terwijl je thuis zit.

Geen zin om zelf advertenties te plaatsen voor een camperruil? De website van Everhome biedt de mogelijkheid om je hier in te schrijven voor een ruil. Dit bedrijfje probeert kandidaten met elkaar in contact te brengen, een soort bemiddelingsbureau voor camperruil. Hier zijn wel wat kosten aan verbonden maar ook het plaatsen van een advertentie brengt kosten met zich mee.

Formaliteiten

Het is belangrijk met elkaar enkele afspraken te maken en die vast te leggen in een overeenkomst. In het Engels heet dit een agreement. Op mijn website vindt u daarover uitgebreide informatie.

Dit gastblog is geschreven door: Chiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram