Camperruil in Nieuw-Zeeland

Goede optie voor camperaars

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Chiel en zijn vrouw hebben Nieuw-Zeeland op een, voor ons, ongebruikelijke manier verkend. Via advertenties hebben ze in Nieuw-Zeeland en Australië een camper gevonden waar ze ‰'gratis' mee rondreisden. In dit gastblog lees je hoe camperruilen werkt en wie weet is dit de perfecte optie om jouw Nieuw-Zeeland reis compleet te maken.

Kampeerautoruil / Camperruil

Er zijn van die landen waar je onmogelijk met je eigen camper naar toe rijdt maar die we toch graag met een camper willen bezoeken. Twee van die landen zijn bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland. Je kunt natuurlijk een camper huren, maar voor drie maanden huren ben je een hoop geld kwijt terwijl je eigen camper in de stalling staat. Wij hebben dit probleem voor Australië en Nieuw-Zeeland opgelost door een camperruil.

Het tot stand komen van een camperruil

Om te kunnen ruilen moet je iemand vinden die dat ook wil. In Australië heb ik daarvoor een advertentie geplaatst in het clubblad van de CMCA, de Australische camperclub en daarop kreeg ik zeven reacties waaruit we een keuze moesten maken. Wij hebben gekozen voor een camper die niet ouder was dan de onze en waarvan de eigenaar ongeveer onze leeftijd had. Dit is natuurlijk puur willekeurig maar het resultaat was uiteindelijk wat wij er van hadden verwacht.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline