Selecteer een pagina

Wat te doen in Auckland

Bezoek de hoogtepunten van het groene en vulkanische Auckland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Wat te doen in Auckland

In het hoge noorden van Nieuw Zeeland vind je de grootste stad van het land. Waarschijnlijk vlieg je naar Auckland, of vanaf Auckland weer naar huis, aangezien daar het grootste vliegveld van Nieuw Zeeland ligt. Reis niet meteen door, maar begin of eindig, je rondreis met een paar dagen Auckland. Want er is genoeg te doen!

De vulkanen

Dat Nieuw Zeeland een land van de vulkanen is, weet bijna iedereen. Maar dat er zo veel vulkanen zijn, besef je pas als je er bent. In de regio van Auckland zijn bijvoorbeeld al vijftig vulkanische objecten te zien, sommige zijn niet weg te denken uit het huidige stadsbeeld. Je hoeft niet bang te zijn voor vulkaanuitbarstingen, de vulkanen zijn veelal slapend of dood. De jongste vulkaan, Rangitoto, is afgelopen millennium gevormd en is enorm groot. Hij staat dan vooral ook bekend als het Rangitoto Island.

Rangitoto Eiland

Rangitoto Eiland is een vulkanisch eiland dat gemakkelijk te bezoeken is vanaf Auckland. In een half uur neemt een veerboot je mee van Auckland naar het eiland. Aangekomen kijk je je ogen uit. Het is een mooi eiland met extreem blauw water. Via een wandelpad door het bos kom je bij een aantal grotten waar je doorheen kunt wandelen. Daarna loop je in een aantal kilometer naar de krater van de vulkaan. Het uitzicht vanaf daar is prachtig, in de verte zie je de skyline van Auckland en rondom het eiland zie je allemaal andere eilandjes.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

One Tree Hill

Een ander vulkanisch hoogstandje van Auckland is One Tree Hill. Dit is een dode vulkaankegel een paar kilometer ten zuiden van het centrum van Auckland. Ten midden van het Cornwall Park ligt de heuvel die in de 17e eeuw haar naam kreeg door één boom. Die boom is er helaas niet meer, maar toch blijft One Tree Hill trots deze naam houden. De heuvel is een belangrijke plek voor de Maori. Het uitzicht vanaf de groene heuvel is noemenswaardig. Je ziet de stad, de havens en een deel van de omgeving. De groene heuvel moet je zeker bezoeken als je in Auckland bent.

Wandelen in Auckland

Maar er is meer in Auckland, dan vulkanen 😉 De stad zelf is namelijk ook echt een aanrader. Auckland heeft alles wat een grote stad te bieden kan hebben: culturele activiteiten, winkelcentra, cafeetjes, restaurants en ga zo maar door. In Auckland is op bijna elke straathoek een leuk parkje te vinden en er zijn enorm veel schattige winkeltjes. Het is daarom echt aan te raden om de stad te voet te verkennen. Struin wat rond of doe een officiële wandeling. Op deze manier leer je de stad op een langzame manier kennen. Schijnt de zon, ga dan lekker relaxen in een parkje. Gaat het regenen, duik dan snel een cafeetje in!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Anniek
Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram