Selecteer een pagina

Reizen in beeld: Northland Nieuw-Zeeland

Onze hoogtepunten in Northland

Tijdens het doorspitten van onze Nieuw-Zeeland foto’s voelen we weer hoe vet we het hebben gehad in Northland. Doordat Das haar familie in Whangarei Heads woont was dit gebied het startpunt van onze Nieuw-Zeeland reis. De eerste nachten kamperen in ons busje, de eerste lange hike lopen en de bizar mooie natuur ontdekken. En dat allemaal in het gebied dat door veel mensen wordt overgeslagen, wat in onze ogen doodzonde is. Check de foto’s en we weten zeker dat ook jij verkocht bent 😉

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Whangarei Heads

Het schiereiland die vanaf de stad Whangarei de zee inloopt is schitterend. Het leven is hier goed. Ontelbare kleine baaitjes en stranden maken het een heerlijke plek. Op het einde van het schiereiland ligt Ocean Beach waar regelmatig goed te surfen is. Whangarei Heads is een absolute aanrader.

Kamperen met de bus

Nadat we ons busje hebben omgebouwd is het tijd voor de eerste kampeer ervaringen. En in Northland zit je goed. De prachtig gelegen kleine campings, midden in de natuur, hebben we in ons hart gesloten.

Bay of Islands & Cape Brett

De Bay of Islands is een populair gebied onder de toeristen. Dat is niet voor niets want het is ook een uniek stukje Nieuw-Zeeland. Vanaf het water is de omgeving goed te verkennen. Maar wij kozen voor een hike tocht over Cape Brett. Na een tocht van 16 kilometer hebben we op het uiterste puntje de nacht doorgebracht in het oude vuurtorenwachtershuis. En toen moesten we de 16 kilometer weer terug, gelukkig vervelen de uitzichten over de Bay of Islands nooit.

Waipoua Forest

De machtig grote Kauri-bomen zijn te aanschouwen in het Waipoua Forest. Het bos is eigenaar van ‘s werelds grootste en oudste Kauri-boom. De wegen zijn hier perfect voor een roadtrip en in deze reisroute ontbreekt dit bos dus ook niet.

Omgeving Cape Reinga

Zand boarden op uitgestrekte goudgele zandduinen, op het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland genieten van het uitzicht en met een auto over 90 mile beach crossen? Het is allemaal mogelijk in de omgeving van Cape Reinga.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Dasja
Dasjadroomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram