Naar Nieuw-Zeeland voor je 31e

Waarom je naar Nieuw-Zeeland moet voordat je ouder bent dan 31 jaar

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Naar Nieuw-Zeeland voor je 31e

door | 0 Reacties

Hoewel onze herinneringen aan Nieuw-Zeeland langzaam worden overspoeld met nieuwe avonturen in Europa en Marokko zullen we Nieuw-Zeeland nooit vergeten. Het is zelfs zo erg dat Nieuw-Zeeland lange tijd ons back-up plan is geweest. Mocht ons geld opraken, maar de drang naar avontuur er nog zijn, dan zouden we naar Nieuw-Zeeland vliegen om de spaarpot aan te vullen via een Working Holiday Visum. Helaas verjaart dat plan straks. Want na je 31e (dus vanaf de eerste dag dat je 31 jaar bent) kom je niet meer in aanmerking voor het Working Holiday Visum. Voor iedereen die, net zoals wij, ook dichtbij de 30 komt en nog speelt met het idee om in Nieuw-Zeeland te reizen en werken; ga voordat je te oud bent! Gelukkig is het niet het einde van de wereld, we hebben enkele tips waarmee je misschien toch nog in aanmerking komt om te werken in Nieuw-Zeeland als je ouder bent dan 31 jaar.

Hoe het zit met de visa voor Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland hanteert verschillende visa om het land in te komen. Daar lees je hier meer over. We focussen nu op het Working Holiday Visum, aangezien dit het enige visum is waarmee je legaal in Nieuw-Zeeland kunt werken als Nederlander (of Belg). Dit visum is een jaar geldig en is aan te vragen als je voldoet aan de volgende eisen:

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud.
 • Je neemt geen kinderen met je mee.
 • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over voldoende geld om er een te kunnen kopen.
 • Het is verplicht om bij binnenkomst van Nieuw-Zeeland minimaal $4200,- op je bankrekening te hebben staan.
 • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf.
 • Het hoofddoel om Nieuw-Zeeland te bezoeken is vakantie. Daarnaast mag je werken maar dit is niet het doel.
 • Je hebt nog niet eerder een Working Holiday visum gehad.

Voldoe je niet aan deze eisen, of hoef je niet per se te werken in Nieuw-Zeeland, dan zit er niets anders op dan met een normaal toeristenvisum te genieten van de schitterende natuur die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen (NZetA) is heel makkelijk en kan online. Voldoe je enkel niet aan de leeftijdseis? Dan hebben we nog een paar tips waarmee je mogelijk toch mag werken in Nieuw-Zeeland.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom een Working Holiday voor Nieuw-Zeeland?

Een Working Holiday is de ultieme manier om reizen en werken te combineren. Maar nog fijner, het geeft je de mogelijkheid om tijdens de reis geld te verdienen om de rest van de reis te financieren. Zo hoeft er dus niet eerst als een malle gespaard te worden voordat het avontuur begint. Het kan al beginnen als je $4200,- overhoudt na het kopen van je vliegticket 😉

Hoewel de lonen in Nieuw-Zeeland gemiddeld lager liggen dan in Nederland, betekent dat niet dat je inlevert. Je betaalt namelijk minder belasting (waarvan je een deel nog kan terugkrijgen) en de kosten van leven zijn lager. Lees hier verder om een beter beeld te krijgen van mogelijke lonen, het minimumloon ligt trouwens op $15,25 (ongeveer €8,89) per uur.

Het werk dat je kan doen met een Working Holiday is uiteenlopend. Populair onder backpackers is het seizoenswerk op de boerderij, fruitplukken of bij een veehouder maar ook in de horeca of de toeristische sector is goed werk te vinden. Het is maar net wat je zoekt en waar je mogelijk al ervaring in hebt. Kantoorbanen zijn bijvoorbeeld ook zo gek nog niet.

Te oud voor een Working Holiday?

Ben je, net als ons, (bijna) te oud voor een Working Holiday Visum dan wordt het helaas een stuk lastiger om (tijdelijk) in Nieuw-Zeeland te wonen en werken. Maar onmogelijk is het gelukkig niet. Je moet nu van directe meerwaarde zijn voor Nieuw-Zeeland, en dat kan zijn doordat je een beroep hebt waar een tekort aan is. In dit geval wordt er gekeken naar opleiding, leeftijd en werkervaring (vaak een minimum van vijf tot tien jaar). Zoals hier is terug te vinden zoeken ze niet alleen hoogopgeleide mensen, maar ook in de bouw en zorg zijn bijvoorbeeld voldoende opties. Staat jouw beroep niet in de Skill shortage lijst? Ga dan op zoek naar een werkgever nog voordat je naar Nieuw-Zeeland gaat. Met een sponsorship is het mogelijk om een werkvisum te krijgen. Dit houdt in dat een werkgever aangeeft dat ze jou echt nodig hebben en garant staan voor je. De laatste optie is om als zelfstandige in Nieuw-Zeeland aan de slag te gaan, maar ook hierbij moet je kunnen aantonen dat je jezelf hiermee kan voorzien. Dit moet dus iets zijn wat je mee kunt nemen naar Nieuw-Zeeland.

Het is dus na je 31e een stuk lastiger om (tijdelijk) in Nieuw-Zeeland te werken. Wij hebben het geluk dat we op dit moment nog lekker gaan in Europa en dat ons back-up plan nooit dichtbij is geweest. Maar tegelijkertijd is het vanaf nu wel een stuk lastiger om ooit te werken in Nieuw-Zeeland.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals