Goudzoeken en via Arthur's Pass naar Christchurch

De mooiste road trip route van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Na een groot deel van de West Coast en beide gletsjers, voor zover dat ging, te hebben bezocht doen we één van de laatste stops aan in deze heerlijk ruige streek. Jade Country, ofwel het gebied dat bekend staat om zijn Greenstone. En Hokitika is hier waarschijnlijk de hoofdstad van. Het staat vol met shops waarin Greenstone of Jade wordt bewerkt en verkocht. Maar Hokitika is meer, zo was het de hoofdstad tijdens de goudkoorts in Nieuw-Zeeland. Niet gek dat je hier nog steeds goud vindt in de omgeving!

Na een middagje van atelier in, atelier uit, galerie in, galerie uit en winkel in, winkel uit, komen we aan op de camping Goldsborough om daar te overnachten. De naam verklapt al een deel, in het riviertje langs de camping werd vroeger goud gezocht. En nu nog steeds, zo nu en dan, schijnt er nog goud te worden gevonden. Of dat zeggen ze om ons bezig te houden.. We vinden helaas niets maar hebben op een andere manier toch een leuke ervaring met de lokale natuur. Een stel Weka's zijn zo tam dat ze zonder angst op en in onze stoelen klimmen en zelfs een kijkje komen nemen in de bus. Op zoek naar eten.

Hoewel de West Coast nog verder omhoog gaat kunnen we dit tijd technisch helaas niet gaan ontdekken. Met het ferry ticket al op zak, moeten we een keer de juiste richting op rijden. En de Arthur's Pass willen (en volgens velen, kunnen) we niet overslaan! Daarbij komt dat we nu in Christchurch Oud en Nieuw kunnen vieren, als het ergens gevierd wordt dan toch wel in de grootste stad van het Zuidereiland?

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline