Goudzoeken en via Arthur’s Pass naar Christchurch

De mooiste road trip route van Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Goudzoeken en via Arthur’s Pass naar Christchurch

door | 0 Reacties

Na een groot deel van de West Coast en beide gletsjers, voor zover dat ging, te hebben bezocht doen we é鎎n van de laatste stops aan in deze heerlijk ruige streek. Jade Country, ofwel het gebied dat bekend staat om zijn Greenstone. En Hokitika is hier waarschijnlijk de hoofdstad van. Het staat vol met shops waarin Greenstone of Jade wordt bewerkt en verkocht. Maar Hokitika is meer, zo was het de hoofdstad tijdens de goudkoorts in Nieuw-Zeeland. Niet gek dat je hier nog steeds goud vindt in de omgeving!

Na een middagje van atelier in, atelier uit, galerie in, galerie uit en winkel in, winkel uit, komen we aan op de camping Goldsborough om daar te overnachten. De naam verklapt al een deel, in het riviertje langs de camping werd vroeger goud gezocht. En nu nog steeds, zo nu en dan, schijnt er nog goud te worden gevonden. Of dat zeggen ze om ons bezig te houden.. We vinden helaas niets maar hebben op een andere manier toch een leuke ervaring met de lokale natuur. Een stel Weka’s zijn zo tam dat ze zonder angst op en in onze stoelen klimmen en zelfs een kijkje komen nemen in de bus. Op zoek naar eten.

Hoewel de West Coast nog verder omhoog gaat kunnen we dit tijd technisch helaas niet gaan ontdekken. Met het ferry ticket al op zak, moeten we een keer de juiste richting op rijden. En de Arthur’s Pass willen (en volgens velen, kunnen) we niet overslaan! Daarbij komt dat we nu in Christchurch Oud en Nieuw kunnen vieren, als het ergens gevierd wordt dan toch wel in de grootste stad van het Zuidereiland?

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Arthur’s Pass

Arthur’s Pass is terecht é鎎n van de mooiste routes in Nieuw-Zeeland. En ook echt een aanrader en must do! De afwisseling in deze route, die je van de westkust naar de oostkust van Canterbury voert, is schitterend. Beginnend bij de ruige westkust neemt de weg je mee langs en over de Southern Alps en dwars door het Arthur’s Pass National Park. Berg op vond onze bus een minder fijne ervaring. Dit gaf ons wel de verplichting om vaak te stoppen en gebruik te maken van veel uitkijkpunten die aanwezig zijn op deze route. Ook als je bus, auto of camper het met gemak trekt stop toch zo nu en dan! Zo hebben we tijdens enkele stops de slimste vogel ter wereld gespot: de Kea. Maar ook voor de uitzichten over de wisselende landschappen is het stoppen meer dan de moeite waard.

Eenmaal de bergen over lijkt het alsof je een nieuw land binnen bent komen rijden. Als je niet omkijkt, zou je zelfs zeggen dat hier bergen helemaal niet voorkomen. Het is vlak en uitgestrekt, net Nederland. En als je helemaal door rijdt naar de kust snap je de diversiteit van het land, van ruige stranden vol stenen tot uitgestrekte zandstranden.

Tip: Arthur’s Pass is makkelijk binnen een dag te rijden, zoals wij hebben gedaan, maar onderweg zijn voldoende mogelijkheden om er langer over te doen en dit gebied van Nieuw-Zeeland nog beter te leren kennen.

Oud en Nieuw in Christchurch

Na net buiten het stadscentrum de bus weer gratis te hebben geparkeerd duiken we de stad in om te kijken waar en hoe hier Oud en Nieuw wordt gevierd. Op Cathedral Square is een gratis festival dat er veelbelovend uit ziet. Een groot podium pal naast de Christchurch Cathedral, welke op dat moment nog niet beschadigd is geraakt door de aardbeving in 2011. Er staat zelfs op de affiches ‘with fireworks!’ dus onze verwachtingen zijn hooggespannen. Na een paar biertjes in een pub gaan we richting Cathedral Square om daar tot de ontdekking te komen dat er geen alcohol, en zelfs geen frisdrank wordt geschonken. De sfeer en muziek zijn goed dus we blijven tot 00:00 uur. Eens kijken wat het vuurwerk doet. Een gemiddelde Nederlander schiet met de jaarwisseling waarschijnlijk meer de lucht in, maar ach gezellig is het en we zijn als eerste van de wereld het nieuwe jaar begonnen!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals