Goudzoeken en via Arthur's Pass naar Christchurch

De mooiste road trip route van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Na een groot deel van de West Coast en beide gletsjers, voor zover dat ging, te hebben bezocht doen we één van de laatste stops aan in deze heerlijk ruige streek. Jade Country, ofwel het gebied dat bekend staat om zijn Greenstone. En Hokitika is hier waarschijnlijk de hoofdstad van. Het staat vol met shops waarin Greenstone of Jade wordt bewerkt en verkocht. Maar Hokitika is meer, zo was het de hoofdstad tijdens de goudkoorts in Nieuw-Zeeland. Niet gek dat je hier nog steeds goud vindt in de omgeving!

Na een middagje van atelier in, atelier uit, galerie in, galerie uit en winkel in, winkel uit, komen we aan op de camping Goldsborough om daar te overnachten. De naam verklapt al een deel, in het riviertje langs de camping werd vroeger goud gezocht. En nu nog steeds, zo nu en dan, schijnt er nog goud te worden gevonden. Of dat zeggen ze om ons bezig te houden.. We vinden helaas niets maar hebben op een andere manier toch een leuke ervaring met de lokale natuur. Een stel Weka's zijn zo tam dat ze zonder angst op en in onze stoelen klimmen en zelfs een kijkje komen nemen in de bus. Op zoek naar eten.

Hoewel de West Coast nog verder omhoog gaat kunnen we dit tijd technisch helaas niet gaan ontdekken. Met het ferry ticket al op zak, moeten we een keer de juiste richting op rijden. En de Arthur's Pass willen (en volgens velen, kunnen) we niet overslaan! Daarbij komt dat we nu in Christchurch Oud en Nieuw kunnen vieren, als het ergens gevierd wordt dan toch wel in de grootste stad van het Zuidereiland?

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline
  • Cruise Milford Sound
    Het einde - of begin - van de Milford Sound
    anemptytextlline
  • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
    Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
    anemptytextlline
  • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
    Het strand van Cathedral Cove
    anemptytextlline
  • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
    Waterval speurtocht
    anemptytextlline
  • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
    We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
    anemptytextlline
  • Coromandel Stingray Bay
    Stingray Bay in Coromandel
    anemptytextlline
  • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
    Mooie weg door Arthurs Pass
    anemptytextlline
  • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
    Je komt altijd wel een schaap tegen
    anemptytextlline
  • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Bluff
    anemptytextlline
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Penguins in Southland
    anemptytextlline
  • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
    anemptytextlline
  • Toen het allemaal nog een goed idee leek
    anemptytextlline
  • Whangarei Heads vanaf de berg
    anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Arthur's Pass

Arthur's Pass is terecht één van de mooiste routes in Nieuw-Zeeland. En ook echt een aanrader en must do! De afwisseling in deze route, die je van de westkust naar de oostkust van Canterbury voert, is schitterend. Beginnend bij de ruige westkust neemt de weg je mee langs en over de Southern Alps en dwars door het Arthur's Pass National Park. Berg op vond onze bus een minder fijne ervaring. Dit gaf ons wel de verplichting om vaak te stoppen en gebruik te maken van veel uitkijkpunten die aanwezig zijn op deze route. Ook als je bus, auto of camper het met gemak trekt stop toch zo nu en dan! Zo hebben we tijdens enkele stops de slimste vogel ter wereld gespot: de Kea. Maar ook voor de uitzichten over de wisselende landschappen is het stoppen meer dan de moeite waard.

Eenmaal de bergen over lijkt het alsof je een nieuw land binnen bent komen rijden. Als je niet omkijkt, zou je zelfs zeggen dat hier bergen helemaal niet voorkomen. Het is vlak en uitgestrekt, net Nederland. En als je helemaal door rijdt naar de kust snap je de diversiteit van het land, van ruige stranden vol stenen tot uitgestrekte zandstranden.

Tip: Arthur's Pass is makkelijk binnen een dag te rijden, zoals wij hebben gedaan, maar onderweg zijn voldoende mogelijkheden om er langer over te doen en dit gebied van Nieuw-Zeeland nog beter te leren kennen.

Oud en Nieuw in Christchurch

Na net buiten het stadscentrum de bus weer gratis te hebben geparkeerd duiken we de stad in om te kijken waar en hoe hier Oud en Nieuw wordt gevierd. Op Cathedral Square is een gratis festival dat er veelbelovend uit ziet. Een groot podium pal naast de Christchurch Cathedral, welke op dat moment nog niet beschadigd is geraakt door de aardbeving in 2011. Er staat zelfs op de affiches 'with fireworks!' dus onze verwachtingen zijn hooggespannen. Na een paar biertjes in een pub gaan we richting Cathedral Square om daar tot de ontdekking te komen dat er geen alcohol, en zelfs geen frisdrank wordt geschonken. De sfeer en muziek zijn goed dus we blijven tot 00:00 uur. Eens kijken wat het vuurwerk doet. Een gemiddelde Nederlander schiet met de jaarwisseling waarschijnlijk meer de lucht in, maar ach gezellig is het en we zijn als eerste van de wereld het nieuwe jaar begonnen!

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram