Van Napier tot Wellington

En de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt

Geschreven door: Lars

Vanuit Taupo rijden we naar Napier, om halverwege te overnachten bij de Mangatutu Hot Springs. Deze toen nog gratis DOC-camping ligt ver weg van alles en de route ernaartoe is fijn. Zoals de naam al zegt zijn hier Hot Springs. Door een slimme constructie wordt het hete water 'afgetapt' en twee echte hot pools worden gevuld. Het uitzicht maakt dat dit een van de lekkerste baden is waar we ooit gebadderd hebben.

Napier is een van de grotere steden aan de oostkust van Nieuw-Zeeland en de grootste stad van Hawke's Bay. Toeristen komen vooral voor de Art Deco architectuur die kenmerkend is voor een deel van de stad. Nadat er in 1931 een grote aardbeving en branden hebben huisgehouden in een groot deel van de stad is hij opnieuw opgebouwd. In Art Deco stijl. Napier had hierdoor opeens één van de nieuwste stadscentrums van de wereld. Naast Miami wordt Napier nu gezien als grootste collectie Art Deco gebouwen, de gebouwen staan op de UNESCO Werelderfgoed-lijst.

Maar Napier biedt meer dan alleen maar architectuur. Zo zijn er enkele leuke botanische tuinen (o.a. de underwater gardens) leuk zijn om te bezoeken. Ook zit er een Oppossum World waar informatie wordt gegeven over het meest gehate dier in Nieuw-Zeeland. En waar je producten kunt kopen die gemaakt zijn van de vachten van deze dieren. De toegang is gratis en dus zeker de moeite waard om de geschiedenis van de opossum te leren kennen. Het nationale aquarium van Nieuw-Zeeland is gevestigd in Napier (National Aquarium of Nieuw-Zeeland). Een klein maar leuk aquarium wat voor ons een leuke afwisseling was tijdens de reis. Het aquarium biedt naast vissen ook een thuis aan enkele kiwi's. Omdat we deze zeldzame vogel nog nergens in het wild hebben kunnen spotten (alleen maar kunnen horen) was dit voor ons de plek om ze te zien!

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Pech maar ook weer niet..

Onderweg van Napier naar Wellington begint onze bus opeens raar te trillen. Waardoor dat weten we niet. Niet veel later wordt het duidelijk. Een doffe klap geeft aan dat een band geklapt is en we beginnen te hobbelen. Een paar dagen eerder kwamen we erachter dat ons een bus is verkocht zonder gereedschap om een band te vervangen. In de winkel stonden we nog met het gereedschap in onze hand maar we besloten nog even te wachten. Gelukkig passeerden we net een dorpje dus draaien we om en rijden voorzichtig terug. De garage is net dicht maar de mensen bij het ernaast gelegen tankstation helpen meer dan graag. Helaas blijkt er ook nog een safety lock op het wiel te zitten waardoor de aangeboden hulp helaas abrupt tot een halt wordt toegeroepen. Maar zelfs dat deert de Nieuw-Zeelander niet. Er worden vrienden gebeld met de vraag of zij toevallig een sleutel hebben voor de safety lock. Als ook dat niet het geval is wordt er aangeboden dat we op de parkeerplaats van het tankstation kunnen blijven. We mogen gebruik maken van hun faciliteiten tot de garage de volgende dag weer open gaat.

Maar dat alles blijkt niet nodig. Na nog geen 10 minuten wordt er geroepen "Hey you! Whats the problem?" er komen twee mannen aangelopen, we leggen de situatie uit en al snel blijkt dat dit opgelost kan worden. Niet door met een sleutel te komen voor de safety lock maar met geweld. Er zit gelukkig wel een reservewiel onder de bus dus we kunnen verder. Maar de gastvrijheid gaat nog verder, é鎎n van de twee geeft aan thuis nog banden te hebben liggen en hij er best twee kan missen. Ook heeft hij nog wel wat extra gereedschap zodat we een mogelijke volgende klapband zelf kunnen oplossen. We rijden mee naar zijn huis en leggen er twee nieuwe achterwielen op, krijgen gereedschap en mogen zelfs op zijn terrein overnachten. We wisten dat Nieuw-Zeeland gastvrij is, maar zo gastvrij?

Wellington, prachtige stad

Vanuit Wellington gaan we met de ferry naar Picton. Maar eerst brengen we een paar dagen door in deze geweldige stad. Na eerst buiten de stad te hebben overnacht en daar een mooie kustlijn te hebben bewonderd, met alvast een uitkijk op het Zuidereiland, rijden we Wellington binnen. Een knusse, ontspannen en fijne stad. We overnachten de eerste nacht op een parkeerplaats omgetoverd tot camping midden in de stad. Leuk of mooi is het niet, maar vooral handig omdat het dichtbij de ferry is. Overnachten op een gewone parkeerplaats net buiten het centrum kan ook, dit doen we de dag erop. De boulevard van Wellington is gezellig en ontspannen met veel leuke cafeetjes en barretjes. Het botanische park is een must see, een goede plek om te ontspannen. De toeristische cable car is leuk maar voegt weinig toe naar onze mening.

Tip:Wil je toch met de cable car? Koop dan alleen een ticket voor naar boven, en loop door het park naar beneden.

Te Papa Museum

Het Te Papa Museum is een echte aanrader. Hier kun je makkelijk een dag voor uittrekken en je laten overdonderen met informatie over Nieuw-Zeeland. Van het wildlife, tot de effecten van de tektonische platen maar ook de geschiedenis en de Maori cultuur. Toegang is gratis voor het algemene deel.

Vroeg in de ochtend rijden we met de bus de ferry in. Op naar Picton en het Zuidereiland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram