Van Napier tot Wellington

En de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt

Geschreven door: Lars

Vanuit Taupo rijden we naar Napier, om halverwege te overnachten bij de Mangatutu Hot Springs. Deze toen nog gratis DOC-camping ligt ver weg van alles en de route ernaartoe is fijn. Zoals de naam al zegt zijn hier Hot Springs. Door een slimme constructie wordt het hete water 'afgetapt' en twee echte hot pools worden gevuld. Het uitzicht maakt dat dit een van de lekkerste baden is waar we ooit gebadderd hebben.

Napier is een van de grotere steden aan de oostkust van Nieuw-Zeeland en de grootste stad van Hawke's Bay. Toeristen komen vooral voor de Art Deco architectuur die kenmerkend is voor een deel van de stad. Nadat er in 1931 een grote aardbeving en branden hebben huisgehouden in een groot deel van de stad is hij opnieuw opgebouwd. In Art Deco stijl. Napier had hierdoor opeens één van de nieuwste stadscentrums van de wereld. Naast Miami wordt Napier nu gezien als grootste collectie Art Deco gebouwen, de gebouwen staan op de UNESCO Werelderfgoed-lijst.

Maar Napier biedt meer dan alleen maar architectuur. Zo zijn er enkele leuke botanische tuinen (o.a. de underwater gardens) leuk zijn om te bezoeken. Ook zit er een Oppossum World waar informatie wordt gegeven over het meest gehate dier in Nieuw-Zeeland. En waar je producten kunt kopen die gemaakt zijn van de vachten van deze dieren. De toegang is gratis en dus zeker de moeite waard om de geschiedenis van de opossum te leren kennen. Het nationale aquarium van Nieuw-Zeeland is gevestigd in Napier (National Aquarium of Nieuw-Zeeland). Een klein maar leuk aquarium wat voor ons een leuke afwisseling was tijdens de reis. Het aquarium biedt naast vissen ook een thuis aan enkele kiwi's. Omdat we deze zeldzame vogel nog nergens in het wild hebben kunnen spotten (alleen maar kunnen horen) was dit voor ons de plek om ze te zien!

Tekst gaat hieronder verder!
  • Milford Sound trip
    Milford Sound kent een paar enorme watervallen
    anemptytextlline
  • Nieuw-Zeeland Milford Sound
    Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
    anemptytextlline