Kaikoura en Christchurch

Ontdek de mooiste plekjes om wildlife te spotten

Geschreven door: Lars

Na te hebben overnacht aan de Okiwi Bay, een gratis camping op zo een 30 kilometer voor Kaikoura, gaan we de streek Canterbury in naar de bestemming van de dag: Kaikoura. We hebben er veel over gelezen en zijn benieuwd naar het wildlife waar het dorpje om bekend staat. Een paar minuten na ons vertrek vanaf de camping hebben we onze eerste ervaring, een kolonie New-Zealand Fur Seals houdt zich op langs de kust. We zetten de bus langs de kant en nemen de tijd om deze dieren van dichterbij te bekijken. Iets later valt ons een paadje op, onder de spoorbrug, langs een klein stroompje.

We volgen het pad en komen uit bij een prachtige waterval, ŽŽéén die thuishoort in het rijtje mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. De borden vertellen ons dat de poel onder de waterval wordt gebruikt als zeehonden crèche maar we zijn daarvoor helaas te laat. De zeehondenpups hebben zich al richting de kust begeven en de poel is verlaten. Gelukkig nog steeds prachtig om te zien!

Tip:Stop op de route van Picton naar Kaikoura net na Okiwi Bay bij de Ohau Stream Walkway and Waterfall. Met een beetje geluk zit de poel vol zeehondenpups, zo niet dan vind je er een mooie waterval.

Kaikoura de haven naar Wildlife

Hoe dichterbij Kaikoura komt, hoe meer zeehonden we langs de kust zien liggen. Soms een enkeling of een kleine groep, soms een hele kolonie vol ruziënde zeehonden. Kaikoura zelf is een rustige plek ingericht voor toeristen. En dat is niet zo gek, net uit de kust is er een steile klif onderwater die ervoor zorgt dat al het voedsel vanuit het diepe naar boven wordt gedreven. Hier komen veel dieren op af, zo kun je hier bijvoorbeeld walvissen, dolfijnen en orka's zien. Helaas is dit vanaf de kust meestal niet te zien. Daarom zijn er in Kaikoura verschillende excursies om deze machtige dieren van dichtbij te zien.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Maar Kaikoura is meer dan de natuur die zich ver uit de kust ophoudt. Zo gaat er leuke wandelroute langs de kust en over de kliffen. Deze wandelroute neemt je mee langs een grote zeehondenkolonie en een Red Eye Gull colony. Deze meeuwen achtervolgen je met duikvluchten tijdens het broedseizoen. Hou wel rekening met het getijde, sommige delen van de route zijn namelijk alleen begaanbaar bij laagwater!

Christchurch tussen de aardbevingen door

Nog voordat wij onze reis in september 2010 begonnen had de eerste aardbeving Christchurch al getroffen. In December 2010 komen we voor het eerst aan in de stad, veel is er niet meer van te zien maar af en toe wordt de ernst van de aardbeving opeens duidelijk. Sommige straten zijn afgezet en vervallen gebouwen worden gesloopt of gerestaureerd. Later komen we nog terug om oud & nieuw te vieren in Christchurch. Dit deden we bij de Christchurch Cathedral die tijdens de tweede aardbeving hevig beschadigd raakt. Tijdens de tweede aardbeving zaten we (gelukkig) op het Noordereiland.

Christchurch is, hoewel het de grootste stad van het Zuidereiland is, een stad zonder veel hoogbouw. Iets buiten het stadscentrum staan alweer vrijstaande huizen met allemaal een eigen tuin. Gebrek aan ruimte is er waarschijnlijk nooit geweest. Voor ons was dit een raar gevoel. Je verwacht een grote stad, volgebouwd en druk. Maar Christchurch is uitgestrekt, open en rustig. Kleine marktjes en het Art museum maken het toch dat er genoeg te doen is. Zo gaan we zelfs naar de film voordat we onze bus opzoeken net buiten de stad op een parkeerplaats. De reis vervolgd richting Mount Cook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram