Kaikoura en Christchurch

Ontdek de mooiste plekjes om wildlife te spotten

Geschreven door: Lars

Na te hebben overnacht aan de Okiwi Bay, een gratis camping op zo een 30 kilometer voor Kaikoura, gaan we de streek Canterbury in naar de bestemming van de dag: Kaikoura. We hebben er veel over gelezen en zijn benieuwd naar het wildlife waar het dorpje om bekend staat. Een paar minuten na ons vertrek vanaf de camping hebben we onze eerste ervaring, een kolonie New-Zealand Fur Seals houdt zich op langs de kust. We zetten de bus langs de kant en nemen de tijd om deze dieren van dichterbij te bekijken. Iets later valt ons een paadje op, onder de spoorbrug, langs een klein stroompje.

We volgen het pad en komen uit bij een prachtige waterval, ŽŽéén die thuishoort in het rijtje mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. De borden vertellen ons dat de poel onder de waterval wordt gebruikt als zeehonden crèche maar we zijn daarvoor helaas te laat. De zeehondenpups hebben zich al richting de kust begeven en de poel is verlaten. Gelukkig nog steeds prachtig om te zien!

Tip:Stop op de route van Picton naar Kaikoura net na Okiwi Bay bij de Ohau Stream Walkway and Waterfall. Met een beetje geluk zit de poel vol zeehondenpups, zo niet dan vind je er een mooie waterval.

Kaikoura de haven naar Wildlife

Hoe dichterbij Kaikoura komt, hoe meer zeehonden we langs de kust zien liggen. Soms een enkeling of een kleine groep, soms een hele kolonie vol ruziënde zeehonden. Kaikoura zelf is een rustige plek ingericht voor toeristen. En dat is niet zo gek, net uit de kust is er een steile klif onderwater die ervoor zorgt dat al het voedsel vanuit het diepe naar boven wordt gedreven. Hier komen veel dieren op af, zo kun je hier bijvoorbeeld walvissen, dolfijnen en orka's zien. Helaas is dit vanaf de kust meestal niet te zien. Daarom zijn er in Kaikoura verschillende excursies om deze machtige dieren van dichtbij te zien.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline