Rotorua, de meest stinkende stad van NZ

Beleef de Maori cultuur in een uniek vulkanisch landschap

Geschreven door: Anniek

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt het stadje Rotorua. Deze stad is dé bezienswaardigheid van dit eiland. Dat komt niet omdat het stadje zo bijzonder is, maar door de unieke omgeving. Rotorua ligt namelijk in een gebied met veel geothermische activiteit. Dat is bijzonder, maar er zit wel een luchtje aan..

Vulkanische activiteit

De intense, ook wel vieze, zwavelgeur komt direct je neusgaten binnen wanneer je Rotorua binnen rijdt. Overal ruikt het naar rotte eieren. De oorzaak van deze aanwezige geur is de vulkanische activiteit in Rotorua. Dit is te zien aan de modderpoelen, warmwaterbronnen en bijzondere meren. De thermische bronnen zouden een geneeskrachtige werking hebben en trekken daarom veel toeristen. Het stadje kan door de vele toeristen een beetje nep aanvoelen. Maar als je de grote groepen toeristen weet te ontlopen, vind je vast en zeker een rustig plekje voor jezelf. Houd je neus wel dicht, want die heftige zwavelgeur blijft je echt overal achtervolgen.

De bezienswaardigheden

De vulkanische activiteit brengt een heel aantal mooie bezienswaardigheden met zich mee. De meest bekende is de Te Puia, een geiser die een aantal keer per dag tot wel 30 meter water omhoog spuit. Een andere bezienswaardigheid is het Kuirau park. Dit is een vulkanisch gebiedje waar je rond kunt wandelen tussen de bubbelende modderpoelen en stomende geothermische activiteit. Rotorua is daarnaast een geweldige plek om een spa te bezoeken. Heb je zin in wat beweging, dan is net buiten de stad het Redwoods Whakarewarewa bos. Hier kun je prachtig wandelen en mountainbiken. Ten slotte is er nog een geiser die zeker een bezoek waard is de Pohutu geiser in Whakarewarewa, een Maori dorp.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Maori cultuur

Whakarewarewa is a dorpje in Rotorua waar lokale Maori honderden jaren hebben gewoond. De Maori cultuur is nog erg levendig in Rotorua. Ongeveer één derde van de huidige bewoners van Rotorua is Maori, dit is hoger dan enig andere stad in Nieuw-Zeeland. Daarom is Rotorua dé plek om de Maori cultuur te leren kennen. Het dorpje Whakarewarewa is heringericht tot een grote tentoonstelling waar toeristen de Maori cultuur kunnen ontdekken. Maori leiden de tours en vertellen tussen de bubbelende modderpoelen en sproeiende geisers over het leven van hun voorouders. Bovendien zijn er voorstellingen en concerten in Whakarewarewa. De vele winkeltjes verkopen authentieke Maori spullen en traditioneel eten. Een perfecte plek om je te verdiepen in de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Blijf meer dan één dag

Rotorua is een leuke plek om te bezoeken. Met de vele bezienswaardigheden die er zijn is het aan te raden om er één of meerdere nachten te overnachten. Op deze manier kun je makkelijk de grote groepen toeristen ontwijken, door bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of laat in de middag naar de Te Puia of het Kuirau park te gaan. Je moet de stank wel aankunnen, want na twee dagen ben je er waarschijnlijk nog steeds niet aan gewend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram