Rotorua, de meest stinkende stad van NZ

Beleef de Maori cultuur in een uniek vulkanisch landschap

Geschreven door: Anniek

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt het stadje Rotorua. Deze stad is dé bezienswaardigheid van dit eiland. Dat komt niet omdat het stadje zo bijzonder is, maar door de unieke omgeving. Rotorua ligt namelijk in een gebied met veel geothermische activiteit. Dat is bijzonder, maar er zit wel een luchtje aan..

Vulkanische activiteit

De intense, ook wel vieze, zwavelgeur komt direct je neusgaten binnen wanneer je Rotorua binnen rijdt. Overal ruikt het naar rotte eieren. De oorzaak van deze aanwezige geur is de vulkanische activiteit in Rotorua. Dit is te zien aan de modderpoelen, warmwaterbronnen en bijzondere meren. De thermische bronnen zouden een geneeskrachtige werking hebben en trekken daarom veel toeristen. Het stadje kan door de vele toeristen een beetje nep aanvoelen. Maar als je de grote groepen toeristen weet te ontlopen, vind je vast en zeker een rustig plekje voor jezelf. Houd je neus wel dicht, want die heftige zwavelgeur blijft je echt overal achtervolgen.

De bezienswaardigheden

De vulkanische activiteit brengt een heel aantal mooie bezienswaardigheden met zich mee. De meest bekende is de Te Puia, een geiser die een aantal keer per dag tot wel 30 meter water omhoog spuit. Een andere bezienswaardigheid is het Kuirau park. Dit is een vulkanisch gebiedje waar je rond kunt wandelen tussen de bubbelende modderpoelen en stomende geothermische activiteit. Rotorua is daarnaast een geweldige plek om een spa te bezoeken. Heb je zin in wat beweging, dan is net buiten de stad het Redwoods Whakarewarewa bos. Hier kun je prachtig wandelen en mountainbiken. Ten slotte is er nog een geiser die zeker een bezoek waard is de Pohutu geiser in Whakarewarewa, een Maori dorp.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline