Het zuiden van Nieuw-Zeeland

Minder toerisme maar geweldige hoogtepunten

Geschreven door: Lars

Na totaal doorweekt te zijn geraakt in de Milford Sound rijden we terug naar Te Anau. Hier scheiden de wegen met onze nieuwe vrienden, voor even tenminste. ‘EéŽn bus gaat terug naar Queenstown, de ander komen we later in The Catlins weer tegen. Wij gaan het diepste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Hauroko, proberen te zoeken. Na een fijne warme douche in Te Anau (bij de openbare wc's en doucheruimtes) trekken we dieper Southland in, een paar kilometer buiten Te Anau schijnt de zon gelukkig.

Als we aankomen op de camping, zien we dat Lake Hauroko niet echt bereikbaar is. Zoals we verwacht een wandeling van 7 kilometer loopt naar het meer. Maar na een intense dag in de Milford Sound gaat ons dat echt niet meer lukken. We staan op de camping bij Lake Monowai, tussen de bossen verscholen en lekker rustig. Ideaal na een paar lange dagen. We laten de bus goed doorwaaien en hangen alles te drogen. Die nacht komen we er achter dat dit niet onze slimste zet is geweest. Om het uur worden we wakker van muggen en sandflies. We slaan ze dood maar het uur daarop zitten er weer nieuwe. We schatten dat we er die nacht tegen de 80 muggen en sandflies in de bus hebben gehad. De volgende ochtend worden we dan ook niet al te vrolijk wakker, maar we hebben een druk programma!

Het meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland

Via Invercargill rijden we naar Bluff, het onofficiële meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland. Onofficieel omdat er twee punten nog zuidelijker liggen, Stewart Island en Slope Point. Slope Point is het meest zuidelijke punt van het vasteland. Dit maakt Bluff niet minder toeristisch of minder mooi. Het is makkelijker te bereiken dan Slope Point en heeft met Bluff Hill een prachtige uitkijk (bij helder weer) op Stewart Island en Bluff Harbour.
Voordat we Slope Point aandoen zoeken we onze nieuwe vrienden op in The Catlins. Ze hebben daar een huis gehuurd en een heerlijk matras slaan we na een paar maanden niet af! Via de Southern Scenic Route rijden we naar Fortrose, de route is niet gek speciaal maar in een zonnetje is het al snel goed.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

The Catlins

Vanuit het huis in Fortrose verkennen we het gebied, en The Catlins is een mooie omgeving! Als eerste gaan we op zoek naar de Cathedral Caves, een mooi natuurverschijnsel dat op privé grondgebied ligt waardoor er toegang ($5,-) gevraagd wordt. Het strand is uitgestrekt en adembenemend, de hoge toegangspoorten van de grot zorgen voor een aparte lichtinval.
We gaan verder met onze verkenningstocht en komen uit bij de McLean Falls, een grote waterval met een leuke wandeling door het Coastal Rain Forest. Ze hebben gister al een kleine ronde door The Catlins gemaakt en in Curio Bay de Hector Dolphin gezien. Als liefhebbers van wildlife moesten we proberen ze nogmaals te spotten. En met geluk! Naast de Hector Dolphin biedt Curio Bay nog meer wildlife, zo zijn er 's avonds de Yellow Eyed Pinguins te zien. Lopend over het versteend bos is ook dit een uniek gezicht. Anders dan de eerdere ontmoetingen die we hebben gehad met de Yellow Eyed Pinguins.

Slope Point, het zuidelijkste punt

Na onze verkenningstochten door The Catlins, en twee avonden uitstekend geslapen te hebben, gaan we weer allemaal onze eigen weg. We vertrekken naar Slope Point, het officiële meest zuidelijke punt van het vasteland van Nieuw-Zeeland. Een korte winderige wandeling loopt tot het bord. Het is officieel, na het meest noordelijke punt en het meest oostelijke punt hebben we ook het meest zuidelijke punt afgevinkt.

We overnachten die avond op een prachtige camping aan de kust; Purakaunui Bay. Een echte aanrader! Vanuit hier bekijken we de Purakaunui Falls en Jacks Blow Hole, een natuurfenomeen waar we hele andere gedachte bij hadden en deze overtreft. Het is immens.
Voordat we onze reis weer richting het noorden vervolgen gaan we eerst langs Nugget Point op aanraden een familielid. En we raden het iedereen aan die naar Nieuw-Zeeland gaat. Op de rotsen voor Nugget Point barst het van leven, verschillende vogels en zeehonden noemen dit hun thuis en de uitkijk langs de vuurtoren is om stil van te worden.

2 comments on “Het zuiden van Nieuw-Zeeland”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram