East Coast en Taupo

Ga hier op ontdekkingstocht

Geschreven door: Lars

De East Coast wordt door veel mensen overgeslagen. Er zou niet veel te zien zijn en de Maori's zijn hier sterk vertegenwoordigd. Sommige delen worden ook aangegeven als 'Maori Country'. Wij hadden voldoende tijd en hebben daarom besloten om na de Coromandel en Mount Maunganui een roadtrip binnen onze roadtrip te doen. De route van een goede 400 kilometer, over 'snelweg' 35, langs de kust brengt ons langs het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland.

East Coast

Waar de oostkust van Nieuw-Zeeland normaal gesproken relatief 'rustig' is, is dit nu toch wel even anders. Het is een stuk ruiger dan bijvoorbeeld de Bay of Plenty, maar dat maakt het niet minder mooi. Aan vriendelijkheid wordt echter niet ingeleverd. Iedereen helpt en vertelt graag! Veel andere toeristen of backpackers komen we tijdens deze roadtrip niet tegen. Een ideaal gebied om echt kennis te maken met de locals en hun cultuur!

Op het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland staat een kenmerkende vuurtoren op een heuvel. Na een korte klim zorgt dit voor mooie uitzichten over de kustlijn, maar ook het eilandje waar de vuurtoren eerst op stond. De geschiedenis van meerdere zinkende schepen, heeft er echter voor gezorgd dat de vuurtoren nu op het vasteland staat.

De oostkust van Nieuw-Zeeland is het eerste stukje 'vasteland' dat elke ochtend wordt belicht door de zon. Dit maakt dan ook dat Gisborne de eerste stad is die elke dag weer de eerste zonnestralen mag begroeten. En daar zijn ze trots op! Zelf ook de eerste zonnestralen zien? Bekijk hier de zonsopkomst tijden. Ben je hier rond oud en nieuw? Elk nieuwjaar schijnen er honderden mensen zich te verzamelen om de eerste zon van het jaar op te zien komen.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline