East Coast en Taupo

Ga hier op ontdekkingstocht

Geschreven door: Lars

De East Coast wordt door veel mensen overgeslagen. Er zou niet veel te zien zijn en de Maori's zijn hier sterk vertegenwoordigd. Sommige delen worden ook aangegeven als 'Maori Country'. Wij hadden voldoende tijd en hebben daarom besloten om na de Coromandel en Mount Maunganui een roadtrip binnen onze roadtrip te doen. De route van een goede 400 kilometer, over 'snelweg' 35, langs de kust brengt ons langs het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland.

East Coast

Waar de oostkust van Nieuw-Zeeland normaal gesproken relatief 'rustig' is, is dit nu toch wel even anders. Het is een stuk ruiger dan bijvoorbeeld de Bay of Plenty, maar dat maakt het niet minder mooi. Aan vriendelijkheid wordt echter niet ingeleverd. Iedereen helpt en vertelt graag! Veel andere toeristen of backpackers komen we tijdens deze roadtrip niet tegen. Een ideaal gebied om echt kennis te maken met de locals en hun cultuur!

Op het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland staat een kenmerkende vuurtoren op een heuvel. Na een korte klim zorgt dit voor mooie uitzichten over de kustlijn, maar ook het eilandje waar de vuurtoren eerst op stond. De geschiedenis van meerdere zinkende schepen, heeft er echter voor gezorgd dat de vuurtoren nu op het vasteland staat.

De oostkust van Nieuw-Zeeland is het eerste stukje 'vasteland' dat elke ochtend wordt belicht door de zon. Dit maakt dan ook dat Gisborne de eerste stad is die elke dag weer de eerste zonnestralen mag begroeten. En daar zijn ze trots op! Zelf ook de eerste zonnestralen zien? Bekijk hier de zonsopkomst tijden. Ben je hier rond oud en nieuw? Elk nieuwjaar schijnen er honderden mensen zich te verzamelen om de eerste zon van het jaar op te zien komen.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vanuit Gisborne vertrekken we richting Taupo, maar doen dit via het Te Urewera National Park. We staan op een gratis camping aan het Waikaremoana Lake en nog specifieker aan Rosie's Bay. Met mooie wandelingen een goede uitvalsbasis om de natuur van Nieuw-Zeeland te bewonderen. Mocht je een snorkelset mee hebben duik dan het Waikaremoana Lake in! Het heldere water geeft een surrealistisch beeld wat het trotseren van het koude water meer dan de moeite waard maakt.

Lake Taupo

Lake Taupo is het grootste meer van Nieuw-Zeeland, het voedt de langste rivier van het land; de Waikato River. Door de ligging van Lake Taupo, en het gelijknamige stadje Taupo, kom je er bijna altijd langs. En dat is heel zo vervelend nog niet, Taupo is een fijne uitvalsbasis om enkele leuke activiteiten te ondernemen en natuurschoon te bezichtigen. We overnachten tussen de Huka Falls en Taupo, langs de Waikato River, op een gratis DOC-camping. De Huka Falls is een waterval, maar anders dan andere. Er stroomt een stortvloed aan water door een kleine doorgang, waardoor het daadwerkelijke hoogteverschil minimaal lijkt. Maar de kracht is enorm.

Craters of the Moon

Craters of the Moon is een park waar de geothermische natuur van Nieuw-Zeeland naar voren komt. Voor $8,- gaan we naar binnen voor een inkijk in dit niet alledaagse fenomeen. Toegegeven het is geen extreem 'WOW' effect, maar de wandeling en informatie is goed en zijn geld waard. Er zijn verschillende mud pools, kraters en de geur is kenmerkend.

Tip: Zelf geothermische activiteiten van Nieuw-Zeeland ervaren? Ook dat kan in Taupo! Een hot spring in het Spa Thermal park komt uit in de Waikato River en biedt hierdoor zowel verkoeling als verwarming.

Vanaf Taupo heb je met helder weer uitzicht op Mount Doom (uit Lord of the Rings), dagtrips e.d. zijn dan ook makkelijk te regelen in de stad. Wij bewaren deze nog even voor het einde, als we weer langs Taupo omhoog gaan. Doordat Taupo door veel toeristen wordt aangedaan zijn er veel attracties zoals Skydiven, zeilen, golfen maar ook veel wandel- en fietsroutes en je kunt in de buurt prima vissen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram