New Zealand Great Walks (deel 3 van 3)

Hij is er dan eindelijk, deel 3 van de New Zealand Great Walks! Ook wij vonden de tijd tussen deel 1, deel 2 en dan nu deel 3 te lang. Maar dat kunnen we helaas niet terug draaien, was dat mogelijk hadden we ze ook allemaal gelopen. Nog even kort samengevat, het Department of Conservation (DOC) heeft negen “Great Walks” opgesteld. Dit zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten welke door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Verdeeld in drie delen stellen wij telkens drie van deze Great Walks aan je voor. Het mooie van al deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatie voorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes / dagen en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het derde en tevens laatste deel van het drieluik waarin we alle Great Walks aan bod laten komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland, deel twee alsook dit derde deel bevatten wandelroutes welke zich allemaal op het zuidereiland bevinden (waarvan één op Stewart Island).

Let op: het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de great walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het gehele jaar toegankelijk. Houdt hier dan ook rekening mee!

Kepler Track

De Kepler Track is een 60 kilometer lange ronde in Southland (Fiordland National Park) welke 3 tot 4 dagen duurt welke is geclassificeerd voor de gemiddelde wandelaar. De route is het gehele jaar open, tijdens het Great Walks season (27 oktober tot 27 april) is het noodzakelijk om een plek in de hutten of de campings te reserveren, buiten het seizoen is er een “first come, first served” principe. De route gaat voor een groot gedeelte langs de oevers van de meren Te Anau en Manapouri en heeft vanaf de top van Mount Luxmore een schitterend uitzicht over het gebied. Maar er is meer te doen tijdens deze wandeltocht, ontdek bijvoorbeeld de Luxmore grotten (een kalksteen grot met stalactieten en stalagmieten) of koel af onder de ijskoude Iris Burn Falls. Het grote voordeel van deze route is dat het een ronde is, welke start en eindigt bij een parkeer plaats bij Te Anau. Meer informatie over deze wandelroute zie je in de onderstaande video of haal je uit deze brochure.

Milford Track

De Milford Track is waarschijnlijk de meest bekende wandelroute van Nieuw-Zeeland en staat zelfs bekend als “finest walk in the world”. Je dient er dan ook op tijd bij te zijn als je deze route wilt gaan lopen! De route gaat van Lake Te Anau naar Sandfly Point in de Milford Sound. Het regelen van vervoer is dus noodzakelijk! Dit wordt door de populariteit van de route dan ook volop aangeboden. De route is 53,5 kilometer welke worden verspreid over 4 dagen. Ook hier geldt dat er tijdens het seizoen (28 oktober – 29 april) gereserveerd dient te worden en dat buiten het seizoen een “first come, first serve” regeling geldt. De route is vooral populair doordat deze enorm afgelegen is en dwars door het Fiordland National Park gaat. Je kunt ook per auto naar de Milford Sound, maar dan krijg je lang niet alles mee van dit unieke landschap. Deze historische route voert door weelderige regenwouden en ongerepte rivieren. Onderweg ontkom je niet aan het vroegere geweld van gletsjers, maar ook de hoogste waterval van Nieuw-Zeeland is enkel te zien als je deze route loopt. De Sutherland Falls is met zijn 580 meter een waar spektakel! De onderstaande video geeft een nog beter beeld van deze prachtige route, wil je nog meer weten? Bekijk dan de volgende brochure.

Rakiura Track

De Rakiura Track is de enige Great Walk op Stewart Island, en is door de unieke wildlife die dit eiland rijk is zeker de moeite waard. Het eiland kent namelijk enkele unieke vogels alsook biedt het de mogelijkheid Kiwi’s in het wild te zien. De route is in vergelijking met de andere Great Walks maar een korte, 32 kilometer in 3 dagen en is geschikt voor de startende wandelaar. De route voert langs de kust maar gaat ook de bossen in en schijnt aan te voelen als het vroegere Nieuw-Zeeland. Doordat de route niet zo lang is heb je voldoende tijd om tijdens het lopen de tijd te nemen voor de dingen die je tegen komt zoals bijvoorbeeld pelsrobben, geeloog- en dwergpinguïns. De onderstaande video brengt de route goed in beeld, nog meer weten? Lees dan de volgende brochure.

Algemene tips: het weer in Nieuw-Zeeland is erg verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Houdt dan ook altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem voldoende mee voor het maximaal aantal dagen.«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *