Een tour naar Milford Sound

Ontdek een adembenemend mooi Fjord

Geschreven door: Anniek

In het zuidwesten van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland ligt het Fiordland nationaal park. Het hoogtepunt van dit nationale park is Milford Sound. Dit fjord met indrukwekkende bergen, grandioze kliffen, tientallen watervallen en het donkere water mag je niet missen tijdens je trip in Nieuw-Zeeland. Je zult zeker niet de enige zijn, Milford Sound krijgt namelijk per jaar ongeveer een miljoen bezoekers. Wees niet bang, in het grote fjord heb je niet door dat er zo veel mensen zijn.

De weg naar Milford Sound

Milford Sound is het meest bekende en makkelijk bereikbaarste fjord in het Fiordland Nationaal park. Dit was niet altijd zo. Meer dan 1000 jaar geleden is de fjord te voet door de Maori ontdekt, zij noemden het Piopiotahi. Honderden jaren later werd Piopiotahi door de Europeanen gevonden die het naar de Milford Sound omdoopte. De pracht van het fjord werd wereldwijd bekend en Milford Sound werd deel van een meerdaagse wandeltocht. Rond 1950 is de Milford Sound bereikbaar geworden voor iedereen door de aanleg van de weg. En dat is niet zomaar een weg, deze weg naar Milford sound is een attractie an sich. Dit is misschien wel de mooiste weg van Nieuw-Zeeland. De uitzichten zijn prachtig en er zijn enorm veel plekjes waar kan stoppen om foto's te maken en de omgeving echt in je op te nemen. Na deze indrukwekkende auto of busreis kom je aan op de plek van bestemming: Milford Sound.

Lees hieronder verder!
 • Weg Milford Sound
  De route naar Milford Sound is al om te genieten
  anemptytextlline
 • Cruise in Milford Sound
  De cruiseschepen brengen je zo dichtbij mogelijk
  anemptytextlline
 • Milford Sound rondvaart cruise
  De Milford Sound vanaf een cruise
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Milford Sound Zuidereiland
  Waterval langs de rotswand van Milford Sound
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Milford Sound waterval
  Waterval porn in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Kea in Nieuw-Zeeland
  Een verregende Kea in Southland
  anemptytextlline
 • Wind in Milford Sound
  De wind speelt met water
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Watervallen Milford Sounds
  Waterval tijdens de Milford Sound cruise
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wonderschone natuur

Milford Sound is een fjord van zestien kilometer lang, met kliffen van 1200 meter hoog. De piek van de fotogenieke Mitre berg is zelfs 1692 meter hoog. De Milford sound ligt in een regenwoud. Het regent hier vaak, dit is zelfs een van de meest natte plekken ter wereld. Het regent ongeveer 180 dagen per jaar. Als het een tijdje droog is geweest zijn er slechts twee watervallen te zien. Maar met regenachtig weer zijn tientallen imposante watervallen te spotten. De natuur is wild, soms vallen hele stukken regenwoud naar beneden. Door de vele regenval heeft het fjord een uniek ecosysteem, met ontelbare varens en mossen. In het gebied leven verschillende vogels, waarvan sommige erg zeldzaam zijn. Ook het water kent een uniek ecosysteem. Het water dat vanaf de kliffen het fjord instroomt is donker van kleur. Deze kleur blijft bovenaan het water drijven en dat houdt het zonlicht tegen. Hierdoor kunnen er bepaalde planten en dieren onder water leven die bijna nergens anders te vinden zijn. Tijdens een boottocht over de Milford Sound zijn robben, dolfijnen en pinguïns te zien.

Een tour naar Milford Sound

Vanuit Queentown en Te Anau worden tours georganiseerd naar de Milford Sound. Te Anau ligt dichterbij Milford Sound dan Queenstown. Het is daarom aan te raden om vanuit Te Anau een tour te doen. Tours zijn in allerlei soorten en maten te vinden. De bussen, boten en prijzen zijn bij elke tour net iets anders. Boek online of via het toeristeninformatie punt een tour die bij jou past. De tours beginnen vaak met een busritje naar de Milford Sound, onderweg wordt op mooie plekjes gestopt om foto's te maken. Vaak vertelt de chauffeur interessante informatie over de omgeving. Aangekomen bij Milford Sound stap je op een boot, of in een kajak, om de fjord te verkennen vanaf het water. Dit is het hoogtepunt van de tour. De uitzichten zijn niet te beschrijven, waarschijnlijk sta je de hele tijd met een open mond naar buiten te staren. Doordat er veel andere toeristen zijn in de Milford Sound kan het een beetje toeristisch aanvoelen, maar eenmaal op het water besef je je hoe klein je bent. Omgeven door dit enorme fjord voelt het alsof je alleen op de wereld bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram