Selecteer een pagina

Een tour naar Milford Sound

Ontdek een adembenemend mooi Fjord

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Een tour naar Milford Sound

In het zuidwesten van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland ligt het Fiordland nationaal park. Het hoogtepunt van dit nationale park is Milford Sound. Dit fjord met indrukwekkende bergen, grandioze kliffen, tientallen watervallen en het donkere water mag je niet missen tijdens je trip in Nieuw-Zeeland. Je zult zeker niet de enige zijn, Milford Sound krijgt namelijk per jaar ongeveer een miljoen bezoekers. Wees niet bang, in het grote fjord heb je niet door dat er zo veel mensen zijn.

De weg naar Milford Sound

Milford Sound is het meest bekende en makkelijk bereikbaarste fjord in het Fiordland Nationaal park. Dit was niet altijd zo. Meer dan 1000 jaar geleden is de fjord te voet door de Maori ontdekt, zij noemden het Piopiotahi. Honderden jaren later werd Piopiotahi door de Europeanen gevonden die het naar de Milford Sound omdoopte. De pracht van het fjord werd wereldwijd bekend en Milford Sound werd deel van een meerdaagse wandeltocht. Rond 1950 is de Milford Sound bereikbaar geworden voor iedereen door de aanleg van de weg. En dat is niet zomaar een weg, deze weg naar Milford sound is een attractie an sich. Dit is misschien wel de mooiste weg van Nieuw-Zeeland. De uitzichten zijn prachtig en er zijn enorm veel plekjes waar kan stoppen om foto’s te maken en de omgeving echt in je op te nemen. Na deze indrukwekkende auto of busreis kom je aan op de plek van bestemming: Milford Sound.

 • Weg Milford Sound
  De route naar Milford Sound is al om te genieten
  anemptytextlline
 • Cruise in Milford Sound
  De cruiseschepen brengen je zo dichtbij mogelijk
  anemptytextlline
 • Milford Sound rondvaart cruise
  De Milford Sound vanaf een cruise
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Milford Sound Zuidereiland
  Waterval langs de rotswand van Milford Sound
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Milford Sound waterval
  Waterval porn in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Kea in Nieuw-Zeeland
  Een verregende Kea in Southland
  anemptytextlline
 • Wind in Milford Sound
  De wind speelt met water
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Watervallen Milford Sounds
  Waterval tijdens de Milford Sound cruise
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wonderschone natuur

Milford Sound is een fjord van zestien kilometer lang, met kliffen van 1200 meter hoog. De piek van de fotogenieke Mitre berg is zelfs 1692 meter hoog. De Milford sound ligt in een regenwoud. Het regent hier vaak, dit is zelfs een van de meest natte plekken ter wereld. Het regent ongeveer 180 dagen per jaar. Als het een tijdje droog is geweest zijn er slechts twee watervallen te zien. Maar met regenachtig weer zijn tientallen imposante watervallen te spotten. De natuur is wild, soms vallen hele stukken regenwoud naar beneden. Door de vele regenval heeft het fjord een uniek ecosysteem, met ontelbare varens en mossen. In het gebied leven verschillende vogels, waarvan sommige erg zeldzaam zijn. Ook het water kent een uniek ecosysteem. Het water dat vanaf de kliffen het fjord instroomt is donker van kleur. Deze kleur blijft bovenaan het water drijven en dat houdt het zonlicht tegen. Hierdoor kunnen er bepaalde planten en dieren onder water leven die bijna nergens anders te vinden zijn. Tijdens een boottocht over de Milford Sound zijn robben, dolfijnen en pinguïns te zien.

Een tour naar Milford Sound

Vanuit Queentown en Te Anau worden tours georganiseerd naar de Milford Sound. Te Anau ligt dichterbij Milford Sound dan Queenstown. Het is daarom aan te raden om vanuit Te Anau een tour te doen. Tours zijn in allerlei soorten en maten te vinden. De bussen, boten en prijzen zijn bij elke tour net iets anders. Boek online of via het toeristeninformatie punt een tour die bij jou past. De tours beginnen vaak met een busritje naar de Milford Sound, onderweg wordt op mooie plekjes gestopt om foto’s te maken. Vaak vertelt de chauffeur interessante informatie over de omgeving. Aangekomen bij Milford Sound stap je op een boot, of in een kajak, om de fjord te verkennen vanaf het water. Dit is het hoogtepunt van de tour. De uitzichten zijn niet te beschrijven, waarschijnlijk sta je de hele tijd met een open mond naar buiten te staren. Doordat er veel andere toeristen zijn in de Milford Sound kan het een beetje toeristisch aanvoelen, maar eenmaal op het water besef je je hoe klein je bent. Omgeven door dit enorme fjord voelt het alsof je alleen op de wereld bent.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Anniek
Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis