Camper kopen in Nieuw-Zeeland

Zo kochten wij onze bus in Auckland

Geschreven door: Lars

Als we aankomen in Nieuw-Zeeland hebben we het geluk dat Dasja daar familie heeft die ons ophaalt. In Whangarei acclimatiseren we en gaan vanuit daar op zoek naar geschikt vervoer voor onze reis. Er is (online) veel aanbod van backpackers voor wie de reis door Nieuw-Zeeland er al op zit maar ook locals die hopen hun auto te kunnen slijten aan toeristen. Na ook enkele garages in Whangarei af te zijn gegaan komen we tot de conclusie dat je in Auckland of Christchurch moet zijn. Hier is meer aanbod. Het openbaar vervoer is goed geregeld dus we pakken de bus terug naar Auckland.

Tijdens onze internet zoektocht komen we snel uit op de Backpackers Carmarket, er is redelijk wat aanbod. Maar of wij zijn arme backpackers of ze denken goud in handen te hebben.. Gare busjes en slechte auto's worden veel te duur aangeboden (door particulieren maar met een commissie bij verkoop voor de Backpackers Carmarket). Voor ons hier dus geen succes. De zoektocht wordt online vervolgd (denk hierbij aan trademe.co.nz en gumtree.co.nz). Na een paar afspraken met auto's die het net niet waren, of afspraken die niet doorgingen omdat de auto net was verkocht, maken we ons op voor de tweede dag.

Zaterdag ochtend, 09:00 uur scherp staan we bij een kleine car market welke zich ook specifiek richt op backpackers en toeristen. Ook hier zijn busjes aan de dure kant en lijken het allemaal locals te zijn die hun oude afgedankte auto's en busjes voor te hoge prijzen aan backpackers proberen te slijten. Snel een bed erin gooien en de prijs stijgt weer met 500 dollar! Dat gaat mooi niet op voor ons dus we proberen nog wat in de stad te vinden. Als ook daar geen succes geboekt wordt besluiten we snel nog even langs de eerder genoemde car market van die dag te gaan om te kijken of er uit wanhoop prijzen gedaald zijn. Dit is gelukkig het geval!

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline