Selecteer een pagina

Camper kopen in Nieuw-Zeeland

Zo kochten wij onze bus in Auckland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Camper kopen in Nieuw-Zeeland

door | 0 Reacties

Als we aankomen in Nieuw-Zeeland hebben we het geluk dat Dasja daar familie heeft die ons ophaalt. In Whangarei acclimatiseren we en gaan vanuit daar op zoek naar geschikt vervoer voor onze reis. Er is (online) veel aanbod van backpackers voor wie de reis door Nieuw-Zeeland er al op zit maar ook locals die hopen hun auto te kunnen slijten aan toeristen. Na ook enkele garages in Whangarei af te zijn gegaan komen we tot de conclusie dat je in Auckland of Christchurch moet zijn. Hier is meer aanbod. Het openbaar vervoer is goed geregeld dus we pakken de bus terug naar Auckland.

Tijdens onze internet zoektocht komen we snel uit op de Backpackers Carmarket, er is redelijk wat aanbod. Maar of wij zijn arme backpackers of ze denken goud in handen te hebben.. Gare busjes en slechte auto’s worden veel te duur aangeboden (door particulieren maar met een commissie bij verkoop voor de Backpackers Carmarket). Voor ons hier dus geen succes. De zoektocht wordt online vervolgd (denk hierbij aan trademe.co.nz en gumtree.co.nz). Na een paar afspraken met auto’s die het net niet waren, of afspraken die niet doorgingen omdat de auto net was verkocht, maken we ons op voor de tweede dag.

Zaterdag ochtend, 09:00 uur scherp staan we bij een kleine car market welke zich ook specifiek richt op backpackers en toeristen. Ook hier zijn busjes aan de dure kant en lijken het allemaal locals te zijn die hun oude afgedankte auto’s en busjes voor te hoge prijzen aan backpackers proberen te slijten. Snel een bed erin gooien en de prijs stijgt weer met 500 dollar! Dat gaat mooi niet op voor ons dus we proberen nog wat in de stad te vinden. Als ook daar geen succes geboekt wordt besluiten we snel nog even langs de eerder genoemde car market van die dag te gaan om te kijken of er uit wanhoop prijzen gedaald zijn. Dit is gelukkig het geval!

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

We kopen een Mitsubishi Delica uit 1990. Een RWD 2.5 Diesel met als enige grote nadeel het aantal kilometers op de teller. Aan het begin van de dag was de vraagprijs nog 3.900,- NZD. Maar als we (voor de tweede keer) komen aanlopen is dit al gezakt naar 3.000,- NZD. Al een sterk verbeterde prijs, maar we zijn ons bewust van de eigenlijk vrij slechte bus voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Als het gaat om comfort moet er veel gebeuren, we komen tot een prijs van 2.500,- NZD en gaan hem in Whangarei ombouwen tot een camper. Voor ons was het overbodig, maar ook elke zondag vindt er een Carfair plaats in Auckland. Net buiten de stad met een groot aanbod auto’s, busjes en campers.

Tip: Onderhandel goed bij het kopen van je auto, bus of camper. Zeker bij lokale verkopers, ze staan hier wekelijks en alleen voor de winst. Ze verkopen liever met minder winst dan dat ze de bus weer mee naar huis moeten nemen.

We rijden terug naar Whangarei en beginnen daar aan de verbouwing van onze bus. Hier blijkt nog maar eens hoe eenvoudig en snel de bus door de vorige eigenaar is ‘omgebouwd’. Een oud matras ligt los, er zijn wat kampeerartikelen aangekocht die op het bed liggen. Gelukkig hebben we de mogelijkheid om de bus op te knappen zodat onze rondreis in meer comfort gemaakt kan worden. We bouwen er een hoekbank in met in het midden een tafel. De tafel kan worden ingeklapt tot een queensize bed. Na schilderingen op de zijkant van de bus is hij klaar en officieel omgedoopt tot de ‘New-Zealand Experience‘.

Wil je ook een auto of camper kopen in Nieuw-Zeeland? Lees dan hier nog meer handige tips en punten waar je rekening mee moet houden.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis