Aoraki / Mount Cook National Park

De mooiste wandelingen door het Mount Cook National Park

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Aoraki / Mount Cook National Park

door | 0 Reacties

Na twee dagen Christchurch vervolgen we onze route, maar nu gaan we landinwaarts en laten we de kustlijn even voor wat het is. We trekken dieper Canterbury in. De bestemming, Mount Cook. Nieuw-Zeelands hoogste berg, maar we hebben de tijd en gaan via het Peel Forest. We staan dit keer op een luxere DOC-camping. Dit betekent eigenlijk niet meer dan een warme douche en een keuken, maar het is meer dan voldoende. Een rustige camping in een gebied waar niet zo veel lijkt te gebeuren. Heerlijk.

Na enkele korte wandelingen (naar o.a. de Acland Falls en de Big Tree) rijden we richting Lake Tekapo. Het landschap neemt nieuwe gezichten aan. Glooiende heuvels met zo nu en dan een vergezicht naar de bergen. Tot daar plots een raar blauw meer opdoemt. Lake Tekapo is een gletsjer meer en dankt hier de uitzonderlijke kleur aan. Misschien wel het bekendste punt is de Good Shepherd kerk. Een klein stenen kerkje met uitzicht over het blauwe meer. Bussen toeristen krijgen hier hun fotomoment voordat ze richting Mount Cook vertrekken. Na een koude duik gaan ook wij die kant op.

Overnachten onder Mount Stefton en de Melkweg

Net voor we de weg inslaan richting het Aoraki, Mount Cook National Park stoppen we nog even bij Lake Pukaki. Een ander blauw meer maar dit keer staat Mount Cook aan de andere kant. Het is helder weer dus we hebben een prachtig uitzicht.

De weg neemt je mee in de richting van Mount Cook. Voordat de camping wordt bereikt kom je langs het Hermitage Hotel. Een hotel dat bol staat van de historie. De White Horse Hill campground is weer een DOC-camping, maar een stuk drukker dan we gewend zijn. Er zijn meer mensen geïnteresseerd in Mount Cook. We vinden een mooie plek en maken ons op voor een koude nacht.

 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Onderweg viel ons een bord op. We bevinden ons in het gebied waar de minste lichtvervuiling van Nieuw-Zeeland is. Ideaal dus om sterren te kijken. Het begon rustig, maar ‘s nachts wordt het duidelijk. De Melkweg toont zich op een manier zoals we die nog nooit hebben gezien.

Tip: Aoraki, Mount Cook National Park is een gebied met de minste lichtvervuiling. Dit betekent dat je nog beter sterren kunt kijken. Op een heldere nacht kun je zelfs de Melkweg zien!

Wandelen naar de voet van Mount Cook

We staan vroeg op om in alle rust naar het Hooker Valley Glacier Lake, en daarmee de voet van Mount Cook, te lopen. De wandeling is prachtig en goed begaanbaar. Er hangt bewolking rond de top van de berg, de Maori naam Aoraki (Cloud Piercer) is dan toepasselijk. De top van Mount Cook schijnt vaker in de wolken verscholen te zijn dan dat ze zichtbaar is. Maar we hebben geluk, hoe dichterbij we komen hoe verder de bewolking wegtrekt. Na iets meer dan een uur lopen bereiken we het smeltwater van de gletsjer, inclusief kunstzinnige ijsschotsen. Na alles goed in ons te hebben opgenomen gaan we terug naar de bus. Op de terugweg blijkt dat we er goed aan hebben gedaan om vroeg te vertrekken, busladingen Aziaten komen ons tegemoet. Waar wij nog met zijn tweeën konden genieten van de uitzichten wordt het voor de mensen na ons een stuk drukker.

Tip:Als je van rust houdt, start dan vroeg met de wandeling naar het Hooker Valley Glacier Lake. Het is een populaire toeristische spot en vanaf halverwege de ochtend arriveren de bussen vol met mensen.

Overige wandelingen bij Mount Cook

Nog dezelfde dag lopen we naar het Kea Point (een wandeling van een half uur) voor een uitkijkpunt op zowel Mount Cook als Mount Stefton. Stefton is de berg waarop we uitkijken vanaf onze bus. Ook deze wandeling is niet zwaar en zeer de moeite waard!

De volgende ochtend stoppen we op de weg terug (er gaat maar é鎎n weg richting Mount Cook) bij de Tasman Glacier. De grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland. Een wandeling van in totaal ongeveer 1,5 uur brengt ons naar het meer vol smeltwater, met daaraan grenzend natuurlijk de gletsjer zelf. Het lijkt hier nog ruiger te zijn dan bij het Hooker Valley Glacier Lake. Grote ijsschotsen drijven rustig naar de mond van de rivier.

We trekken verder richting de kust van Nieuw-Zeeland om hier onze eerste pinguïns te spotten.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals