Selecteer een pagina

Marlborough Sounds en Abel Tasman Nationalpark

Gruwelijke landschappen, uitzichten en een unieke kustlijn

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Marlborough Sounds en Abel Tasman Nationalpark

door | 1 reactie

De ferry van Wellington naar Picton is heerlijk en ontspannen. De laatste uren gaan door de Marlborough Sounds. Met om elke bocht een nieuw uitzicht blijven we maar foto’s maken. De een nog mooier dan de ander zo zeggen we tegen onszelf. Eenmaal aangekomen in Picton rijden we de ferry af en kijken rond in het kleine maar pittoreske stadje. Na het halen van wat boodschappen rijden we direct door naar het Abel Tasman National Park om daar een paar goede hikes te maken.

Tip: Internetten kan in Picton gratis bij de bibliotheek. Met je eigen telefoon, laptop of tablet maar je kunt ook een PC reserveren.

Het verraderlijke Abel Tasman Nationalpark

Nelson is de laatste grotere stad voor het Abel Tasman National park. We schieten hier nog even snel een i-Centre in voor de laatste informatie over wandelroutes en weersverwachtingen. We rijden tot de Canaan Downs, aan de rand van het park, om vanaf daar de volgende ochtend onze hike te starten. Onderweg zijn enkele mooie uitkijkpunten en het is dan ook aan te raden hier af en toe eens te stoppen!

Als we wakker worden tussen een groep schuilende schapen weten we dat dit niet de dag wordt waar we op hadden gehoopt. Het weer is omgeslagen en het regent flink. Dit hadden we niet verwacht toen we in Nelson keken naar de weersverwachtingen. Maar het weer kan dus ook hier snel omslaan. We zijn van plan om een hike te maken met als einddoel een prachtig zicht op de Farewell Spit. Dit is dee grootste zandbank ter wereld (26 km). Helaas er hangt te veel mist om ook maar een glimp op te kunnen vangen. Na een wandeling van 5 uur zijn we meer dan doorweekt, thuiskomen in de bus heeft nog nooit zo fijn gevoeld.
Als we ‘s avonds de kaart eens goed bekijken hadden we onze keuze beter moeten afwegen. Door de aanhoudende regen besluiten we terug te gaan maar dit moet helaas via dezelfde route. In plaats van een goede ronde rijden we nu een gedeelte dubbel. Maar eenmaal aangekomen in de Marlborough Sounds is het weer heerlijk opgeklaard. Gelukkig, het is toch niet voor niets geweest.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De Marlborough Sounds in

We rijden tot de French Pass, een mooi stuk van de Marlborough Sounds die een bezoek waard is alleen al om de route ernaartoe. De camping daar is naar onze smaak aan de drukke kant dus we besluiten een stuk terug te rijden naar Elaine Bay. En dat blijkt een schot in de roos! Waar we op het Noordereiland verbaast hadden gereageerd op een Weka die onze vuile vaat probeerden te stelen zijn ze hier misschien nog brutaler. Binnen een mum van tijd werd er uit onze handen gegeten.

Nog mooier is het uitzicht van en op de steiger. De sfeer die dit oproept is haast niet te beschrijven en we hebben dan ook van alles gedaan om daar tijd te kunnen doorbrengen. De extra dimensie die het uitzicht en de sfeer geeft, maakt het lezen van een boek of simpelweg vissen al een hele beleving. Helemaal als je dan tot twee keer toe een rog (stingray) aan de lijn hebt hangen!

De volgende ochtend vertrekken we richting Cowshed Bay (voornamelijk door de leuke naam). Wederom een mooie route, we begrijpen dat als je meerdere verhalen leest we veel routes mooi vinden. Het is gewoonweg niet anders. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn waanzinnig. Een dag lang over slingerwegen is een dag goed besteed! Opnieuw zijn er brutale Weka’s en is er prima te vissen. Helaas was de vis niet groot genoeg om in de pan te mogen.

De volgende dag vervolgen we onze route, via Picton, richting het zuiden. Op Naar Kaikoura en Christchurch!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

1 Reactie

 1. Avatar

  Mooi verhaal, mooie ervaring, mooie herinneringen!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis