Oamaru en Dunedin

De plekken om wildlife te spotten

Geschreven door: Lars

Vanuit het Aoraki, Mount Cook National Park rijden we via Twizel richting Oamaru. Tijd om Pinguïns te spotten! Maar de eerste stop is de gratis DOC-camping Ahuriri Bridge in het Lower Ahuriri Riverbed Conservation Area. Tussen Twizel en de camping bezoeken we de Omarama Clay Cliffs op aanraden van een Nederlander die we tegenkwamen bij Mount Cook. Hij had niet veel goeds te melden, maar dit was de moeite waard. Voor een bescheiden bedrag mag je jezelf toegang verlenen (het is op een privéterrein) en rond kijken.

Ook de Omarama Clay Cliffs bezoeken? Als je op snelweg 8 of 83 rijdt worden ze aangegeven. Rij anders door naar Omarama en volg vanuit daar de borden.

Hoewel de Ahuriri Bridge campsite niet de meest ideale ligging heeft, langs de snelweg 83, sta je ook hier zonder al te veel moeite zo in een ongekend mooi landschap. De rivier die langs de camping stroomt, en de daarachter gelegen bergen, vormen samen met de kudde schapen het perfecte plaatje. De volgende ochtend vertrekken we naar Oamaru, we gaan op zoek naar Little Blue Penguins. De weg neemt ons mee langs stuwdammen en we moeten onszelf inhouden niet overal te stoppen zo mooi is het.

Pinguï•ns spotten in Oamaru

Aangekomen in Oamaru worden we blij verrast door het straatbeeld van de stad. Met een veel ouder stadscentrum dan de meeste steden in Nieuw-Zeeland, hangt er direct een andere sfeer. Tijdens onze verkenning van de stad stuiten we op een bibliotheek waar we gebruik maken van het internet. Zoals gezegd zijn we vooral naar Oamaru gekomen om de kleinste pinguïn ter wereld, de Little Blue Penguin, te zien. Dit kan bij het Oamaru Blue Penguin Colony waar een tribune is opgebouwd groter dan menig stadion in Nieuw-Zeeland. Met entreeprijzen rond $25,- vonden we dit te gortig. Gelukkig kregen we eerder een tip dat ze iets verderop ook gratis te zien zijn. En dat klopt!

Ook gratis de Little Blue Penguins zien? Rij richting de Oamaru Blue Penguin Colony en neem de laatst mogelijke afslag naar links. Aan het eind van deze doodlopende weg komen de pinguïns aan land bij de pier. Bekijk de exacte locatie hier.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel