Selecteer een pagina

Oamaru en Dunedin

De plekken om wildlife te spotten

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Oamaru en Dunedin

door | 0 Reacties

Vanuit het Aoraki, Mount Cook National Park rijden we via Twizel richting Oamaru. Tijd om Pinguïns te spotten! Maar de eerste stop is de gratis DOC-camping Ahuriri Bridge in het Lower Ahuriri Riverbed Conservation Area. Tussen Twizel en de camping bezoeken we de Omarama Clay Cliffs op aanraden van een Nederlander die we tegenkwamen bij Mount Cook. Hij had niet veel goeds te melden, maar dit was de moeite waard. Voor een bescheiden bedrag mag je jezelf toegang verlenen (het is op een privéterrein) en rond kijken.

Ook de Omarama Clay Cliffs bezoeken? Als je op snelweg 8 of 83 rijdt worden ze aangegeven. Rij anders door naar Omarama en volg vanuit daar de borden.

Hoewel de Ahuriri Bridge campsite niet de meest ideale ligging heeft, langs de snelweg 83, sta je ook hier zonder al te veel moeite zo in een ongekend mooi landschap. De rivier die langs de camping stroomt, en de daarachter gelegen bergen, vormen samen met de kudde schapen het perfecte plaatje. De volgende ochtend vertrekken we naar Oamaru, we gaan op zoek naar Little Blue Penguins. De weg neemt ons mee langs stuwdammen en we moeten onszelf inhouden niet overal te stoppen zo mooi is het.

Pinguï•ns spotten in Oamaru

Aangekomen in Oamaru worden we blij verrast door het straatbeeld van de stad. Met een veel ouder stadscentrum dan de meeste steden in Nieuw-Zeeland, hangt er direct een andere sfeer. Tijdens onze verkenning van de stad stuiten we op een bibliotheek waar we gebruik maken van het internet. Zoals gezegd zijn we vooral naar Oamaru gekomen om de kleinste pinguïn ter wereld, de Little Blue Penguin, te zien. Dit kan bij het Oamaru Blue Penguin Colony waar een tribune is opgebouwd groter dan menig stadion in Nieuw-Zeeland. Met entreeprijzen rond $25,- vonden we dit te gortig. Gelukkig kregen we eerder een tip dat ze iets verderop ook gratis te zien zijn. En dat klopt!

Ook gratis de Little Blue Penguins zien? Rij richting de Oamaru Blue Penguin Colony en neem de laatst mogelijke afslag naar links. Aan het eind van deze doodlopende weg komen de pinguïns aan land bij de pier. Bekijk de exacte locatie hier.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Terwijl we wachten op de Little Blue Pinguins komen er meer mensen kijken. Ze vertellen ons dat op nog geen 10 minuten de zeldzaamste pinguïn, de Yellow Eyed Penguin, te zien zijn. Zij komen net iets eerder aan land en zijn dus ideaal te combineren met de Little Blue Penguins. Omdat we nu toch in de buurt zijn besluiten we een kijkje te gaan nemen bij Bushy Beach. En met succes! Waar we even dachten te laat te zijn zien we plotseling vier pinguïns op een open plek voor ons, twee ouders die hun jongen voeren. Beter dan dit wordt het niet!

Pech bij Dunedin

De ochtend begint uitstekend, ‘s avonds zijn we aangekomen op een donkere camping die er in de zon beter uitziet. We vertrekken vroeg richting Dunedin. Alles verloopt prima tot de motor opeens begint te stinken. De temperatuurmeter slaat rood uit dus we zetten de bus aan de kant van de weg. We wachten tot de motor is afgekoeld en willen het water weer bijvullen maar dan valt het ons pas echt op: het loopt er even hard weer uit. Een gat in de koelwaterslang. Ondertussen stopt er plots een politieauto met zwaailichten achter ons. De motorway is net begonnen en we mogen hier niet langs de weg staan. Hij snapt de situatie en geeft zelfs enkele tips van wat we echt niet mogen missen. Na aan de slag te zijn gegaan met ducttape weten we Dunedin gelukkig te bereiken. Het is zaterdag en dit maakt het een stuk moeilijker om een garage te vinden. Tankstations geven ons weinig hoop maar gelukkig vinden we iemand die het nog dezelfde dag kan maken.

In de tussentijd hebben we de tijd om de stad te verkennen. Dunedin is één van de oudste steden van Nieuw-Zeeland en het straatbeeld is dan ook totaal anders dan de meeste andere steden. Met onder andere de oudste universiteit van het land en nog veel meer historie kun je je hier prima vermaken. Nog diezelfde middag kunnen we de weg weer op en zoeken we de rust op bij Sandfly Bay. Hier spotten we wederom Yellow Eyed Penguins en zeeleeuwen. We besluiten op de parkeerplaats te overnachten om de kosten van de garage enigszins op te vangen. Na de volgende ochtend nog even in Dunedin te hebben rondgekeken vertrekken we richting Queenstown.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis