Mount Taranaki (Egmont) beklimmen

Zo beklim ook jij deze vulkaan in Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Ook al is Mount Taranaki de meest beklommen berg van Nieuw-Zeeland dat maakt de tocht niet direct makkelijker. Maar de wandeling is zeker niet extreem lastig en voor de gemiddelde wandelaar goed te doen. En de top bereik je makkelijk binnen een paar uur. Een goed aangegeven pad loopt van het DOC information center, aan de voet van de vulkaan, tot de eeuwige sneeuw op de top 2518 meter boven zeeniveau. Tijdens de beklimming wordt er 1,6 kilometer verticaal omhooggelopen. De hele beklimming en afdaling nemen ongeveer 8 tot 10 uur in beslag. Het beklimmen van Mount Taranaki blijft een risico, een goede voorbereiding is daarom essentieel. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de top te halen.

Voorbereiding op Mount Taranaki beklimmen

Er lijkt nogal eens makkelijk gedacht te worden over de beklimming van Mount Taranaki. We hebben mensen op sneakers en sandalen omhoog zien lopen. In de meeste gevallen leken de mensen zich bewust van het feit dat dat geen ideale keuze was. Het eerste advies is daarom om goede en steunende schoenen te dragen. Een groot deel van de wandeling gaat over losliggende lavarotsen. Neem daarnaast kleding mee voor alle weertypen, het kan binnen enkele minuten van zon naar regen of harde wind omslaan.

Helaas kunnen we je niet helemaal voorbereiden op de beklimming, stap daarom altijd eerst binnen bij het DOC information center aan het begin van het wandelpad. Hier kun je de laatste weersverwachting inzien en vergeet je niet in te schrijven in het logboek zodat de rangers weten dat je op de berg bent. Belangrijk om je weer af te melden als je beneden bent en de hike klaar is.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
    Mooie plaatjes van Lake Pukaki
    anemptytextlline