De West Coast met Glacier country

Epische gletsjers en gruwelijke wegen

Geschreven door: Lars

We verlaten het zuiden van Nieuw-Zeeland om richting de West Coast af te reizen. Hier bekijken we o.a. de gletsjers Fox en Franz-Jozef, maar de West Coast biedt meer, veel meer! Om hier te komen rijden een fijne route naar deze prachtige streek van Nieuw-Zeeland. We rijden via highway 8 naar Alexandra om daarvandaan door te rijden naar Wanaka. De route is gedeeltelijk gelijk aan de route tussen Dunedin en Queenstown maar blijft gruwelijk. Vooral tussen Alexandra en Cromwell!

Regen, regen en regen..

Hoe westelijker we komen, hoe meer regen er uit de lucht lijkt te vallen. Ook niet gek gezien deze streek de meeste neerslag van het land heeft. Maar je hoopt toch altijd dat je net geluk hebt. Helaas hebben we dat deze paar dagen niet. Als we aankomen in Wanaka regent het nog steeds, en dat schijnt het hier ook al een tijd te doen horen we. Na een klein rondje door het dorp komen ook wij tot de conclusie: Wanaka is inderdaad een soort klein Queenstown. Een gezellig en gemoedelijk plaatsje met veel activiteiten voor adrenaline junkies.

We vervolgen onze route via highway 6 en rijden tussen Hawea Lake en Lake Wanaka richting de Boundry Creek campsite. Ook deze weg is de moeite waard, zelfs in de regen! We zijn gaan slapen in de regen, en staan hier helaas ook weer mee op. Haast wordt onze volgende bestemming en het begint misschien saai te worden, maar de verwondering van de uitzichten blijft. Het voelt haast als de route naar de Milford Sound, water stroomt de bergen af van de raarste plekken en vormen zo prachtige tijdelijke watervallen. Aangekomen in Haast regent het nog steeds.

De beste eendaagse roadtrip?

Omdat binnen zitten met de regen de dag toch niet beter maakt besluiten we een roadtrip in een roadtrip te doen. We hebben gelezen over de weg tussen Haast en Jackson Bay, volgens de Lonely Planet een van de beste eendaagse roadtrips en door veel bezoekers als best kept secret van de West Coast aangemerkt. Er zijn zeker mooie vergezichten, unieke stukken strand en het einde van de weg biedt enkele leuke korte wandelingen langs een ruige kust. Maar, misschien door de hoge verwachtingen of het mindere weer, de beste roadtrip was dit voor ons niet. Het stuk is maar 50 kilometer en als je de tijd hebt zeker wel de moeite waard, maar een must do is het, wat ons betreft, niet.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel