Selecteer een pagina

De West Coast met Glacier country

Epische gletsjers en gruwelijke wegen

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » De West Coast met Glacier country

door | 0 Reacties

We verlaten het zuiden van Nieuw-Zeeland om richting de West Coast af te reizen. Hier bekijken we o.a. de gletsjers Fox en Franz-Jozef, maar de West Coast biedt meer, veel meer! Om hier te komen rijden een fijne route naar deze prachtige streek van Nieuw-Zeeland. We rijden via highway 8 naar Alexandra om daarvandaan door te rijden naar Wanaka. De route is gedeeltelijk gelijk aan de route tussen Dunedin en Queenstown maar blijft gruwelijk. Vooral tussen Alexandra en Cromwell!

Regen, regen en regen..

Hoe westelijker we komen, hoe meer regen er uit de lucht lijkt te vallen. Ook niet gek gezien deze streek de meeste neerslag van het land heeft. Maar je hoopt toch altijd dat je net geluk hebt. Helaas hebben we dat deze paar dagen niet. Als we aankomen in Wanaka regent het nog steeds, en dat schijnt het hier ook al een tijd te doen horen we. Na een klein rondje door het dorp komen ook wij tot de conclusie: Wanaka is inderdaad een soort klein Queenstown. Een gezellig en gemoedelijk plaatsje met veel activiteiten voor adrenaline junkies.

We vervolgen onze route via highway 6 en rijden tussen Hawea Lake en Lake Wanaka richting de Boundry Creek campsite. Ook deze weg is de moeite waard, zelfs in de regen! We zijn gaan slapen in de regen, en staan hier helaas ook weer mee op. Haast wordt onze volgende bestemming en het begint misschien saai te worden, maar de verwondering van de uitzichten blijft. Het voelt haast als de route naar de Milford Sound, water stroomt de bergen af van de raarste plekken en vormen zo prachtige tijdelijke watervallen. Aangekomen in Haast regent het nog steeds.

De beste eendaagse roadtrip?

Omdat binnen zitten met de regen de dag toch niet beter maakt besluiten we een roadtrip in een roadtrip te doen. We hebben gelezen over de weg tussen Haast en Jackson Bay, volgens de Lonely Planet een van de beste eendaagse roadtrips en door veel bezoekers als best kept secret van de West Coast aangemerkt. Er zijn zeker mooie vergezichten, unieke stukken strand en het einde van de weg biedt enkele leuke korte wandelingen langs een ruige kust. Maar, misschien door de hoge verwachtingen of het mindere weer, de beste roadtrip was dit voor ons niet. Het stuk is maar 50 kilometer en als je de tijd hebt zeker wel de moeite waard, maar een must do is het, wat ons betreft, niet.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wel mooi aan de weg is dat je voldoende tijd hebt om alles in je op te nemen. Omdat de weg doodloopt, rij je dezelfde 50 kilometer ook weer terug. In Haast betalen we de hoogste brandstofprijs en rijden we noordelijk langs de westkust. Deze weg heeft met de hoge kliffen een paar zieke uitzichten die de moeite waard zijn voor een stop. We rijden tot Lake Paringa om daar te overnachten en de volgende dag beide gletsjers te gaan bekijken. Aangekomen op de camping blijkt dat de regen ook hier voor problemen heeft gezorgd. Het meer staat een goede twee meter hoger dan normaal en heeft beslag gelegd op een deel van de camping. Wetsuit aan en snorkelen maar! Een surrealistisch beeld met picknicktafels op een meter diepte en de onnatuurlijke begroeiing, hadden we maar een onderwater camera..

Glacier Country

De volgende dag begint goed, het weer is opgeklaard en zelfs Lake Paringa staat weer op normale hoogte. We vertrekken richting de Fox Glacier en bekijken hem eerst vanaf een afstand. Een korte wandeling vanaf view road geeft een uniek beeld van de gletsjer tussen het regenwoud. De acces road geeft toegang tot de gletsjer, maar deze is (half) afgesloten. Onder het mom van, we zijn maar onwetende toeristen rijden we tot de parkeerplaatsen om deze verlaten aan te treffen. Ondanks dat we niet dichterbij de Fox Glacier kunnen komen geeft dit toch een uniek gevoel. Als enige dit natuurwonder aanschouwen, al is het op afstand. Vanuit hier rijden we richting een gratis DOC-camping aan Gillespies Beach, het is eigenlijk meer een parkeerplaats maar het strand (en de wandeling op het strand) is fijn. Vooral tijdens de zonsondergang wil je hier zijn! Met aan de ene kant zicht op Mount Cook en Mount Tasman en aan de andere kant een waanzinnige zonsondergang.

We proberen nogmaals of de Fox Glacier bereikbaar is, maar opnieuw is de toegangsweg afgesloten. Dus door naar de Franz Josef Glacier welke gelukkig wel toegankelijk is! En dat was te merken ook, wat een drukte. Maar ja, niet gek als je tot 100 meter van zo een indrukwekkend natuurverschijnsel kunt komen, midden in het regenwoud. Een wandeling van 2 uur (op en neer) door de vallei die ooit door de gletsjer is uitgeschuurd leidt tot een goed zicht op de onderkant van de gletsjer. De moeite waard! Natuurlijk is het ook mogelijk om onder begeleiding de gletsjer te beklimmen of zelfs met een helikopter er overheen te vliegen een landing te maken. Ons budget laat dit helaas niet toe.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis