De laatste dagen op het Zuidereiland

Genieten in de Hanmer Springs en Picton

Geschreven door: Lars

Na een iets wat tegenvallend Oud en Nieuw in Christchurch worden we wakker bij de pier van New Brighton. Een rustig gedeelte van Christchurch, althans zo kwam het op ons over, waar vroeg in de ochtend de vissers al in de weer zijn om hun (avond)maal bij elkaar te vangen. Van Snapper tot een kleine haai werd hier naar boven gehengeld. Zelf hadden we helaas geen succes dus ons avondmaal hebben we moeten inkopen bij de lokale supermarkt. We moeten richting het noorden om over enkele dagen de ferry van Picton naar Wellington weer te pakken. Maar we gaan eerst het nieuwe jaar eens goed inleiden, een dagje ontspannen in de Hanmer Springs!

Hanmer Springs

Het einddoel van de dag wordt een basic (gratis) DOC-camping bij Kaikoura welke we eerder al hebben aangedaan. Waar we toen vanuit Kaikoura langs de kust naar Christchurch zijn gereden doen we dat nu via het binnenland. Zo pakken we mooi de hele Alpine Pacific Triangle en komen we langs de Hanmer Springs. Een klein dorpje waarvan de naam een goede aanwijzing geeft van wat je er gaat vinden. Als je, net als ons, twee keer de weg tussen Christchurch en Kaikoura gaat afleggen dan is het rijden van de Alpine Pacific Triangle zeker de moeite waard. Of je moet geen genoeg krijgen van de zeehonden natuurlijk!

In Hanmer Springs vind je het Hanmer Springs Thermal Pools & Spa. Vergelijkbaar met een buitenzwembad, maar dan verhit door de geothermische activiteit die hier plaats vindt. Met diverse baden in verschillende temperaturen breng je hier met gemak enkele uren door. Er is zelfs een deel volgebouwd met glijbanen, maar daarvoor zijn we hier niet! Ontspannen in verschillende baden met lekkere temperaturen. Genieten! Na een uur of zes houden we het voor gezien, we moeten nog richting Kaikoura.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Terug naar Picton

Via de toeristische route vinden we onze weg naar de DOC-camping bij Kaikoura. De volgende ochtend schieten we voordat we ons richting het noorden begeven nog even Kaikoura in. Als je ergens nog wat leuke souvenirs mee kunt nemen dan is het hier wel. Hoewel we nog een periode op het Noordereiland hebben zit er toch een verschil tussen de souvenirs van beide eilanden.

Onze ferry vertrekt de volgende ochtend om 07:00 uur, maar omdat we al vroeg in de middag bij Picton aankomen besluiten we op zoek te gaan naar een plek waar onze laatste dag op het Zuidereiland in stijl kunnen afsluiten. Dat wordt Whatamango Bay op zo een 14 kilometer van Picton vandaan. De weg ernaartoe is heerlijk, slingerend langs de kustlijn die kenmerkend is voor de Marlborough Sounds. Het weer is een stuk aangenamer nu we weer dichter bij het Noordereiland zijn. Met de bus geparkeerd langs het water kan onze dag niet meer stuk. We proberen nog wat te vissen, maar het geluk wat we op het Noordereiland hadden hebben we hier helaas niet. Hoewel we tijdens het snorkelen voldoende vis tegenkomen wordt er tijdens het vissen niet gebeten. Gelukkig hebben we wat Greenlip mosselen gezien en die worden richting Nelson toch gezien als delicatesse. Op zijn Nederlands denken we: hoe groter hoe beter! Maar dat blijkt bij deze mosselen nou juist net andersom. Grotere mosselen zijn taaier, kleinere juist sappig. Weer een leermomentje dus.

Tip: Vissen en Greenlip mosselen uit de zee halen mag in Nieuw-Zeeland. Let wel op de eisen die worden gesteld aan vissen en schaaldieren, zo zijn er regels vastgesteld m.b.t. het aantal of de afmeting die het dier moet hebben. Doe je dit niet dan kunnen hier hoge boetes tegenover staan.

De volgende ochtend vertrekken we vroeg richting de ferry. Met een prachtige zonsopkomst laten we dit mooie gebied en schitterende eiland achter ons. De vorige oversteek was guur. Deze is heerlijk, we worden wakker met een lekker zeebriesje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram