De laatste dagen op het Zuidereiland

Genieten in de Hanmer Springs en Picton

Geschreven door: Lars

Na een iets wat tegenvallend Oud en Nieuw in Christchurch worden we wakker bij de pier van New Brighton. Een rustig gedeelte van Christchurch, althans zo kwam het op ons over, waar vroeg in de ochtend de vissers al in de weer zijn om hun (avond)maal bij elkaar te vangen. Van Snapper tot een kleine haai werd hier naar boven gehengeld. Zelf hadden we helaas geen succes dus ons avondmaal hebben we moeten inkopen bij de lokale supermarkt. We moeten richting het noorden om over enkele dagen de ferry van Picton naar Wellington weer te pakken. Maar we gaan eerst het nieuwe jaar eens goed inleiden, een dagje ontspannen in de Hanmer Springs!

Hanmer Springs

Het einddoel van de dag wordt een basic (gratis) DOC-camping bij Kaikoura welke we eerder al hebben aangedaan. Waar we toen vanuit Kaikoura langs de kust naar Christchurch zijn gereden doen we dat nu via het binnenland. Zo pakken we mooi de hele Alpine Pacific Triangle en komen we langs de Hanmer Springs. Een klein dorpje waarvan de naam een goede aanwijzing geeft van wat je er gaat vinden. Als je, net als ons, twee keer de weg tussen Christchurch en Kaikoura gaat afleggen dan is het rijden van de Alpine Pacific Triangle zeker de moeite waard. Of je moet geen genoeg krijgen van de zeehonden natuurlijk!

In Hanmer Springs vind je het Hanmer Springs Thermal Pools & Spa. Vergelijkbaar met een buitenzwembad, maar dan verhit door de geothermische activiteit die hier plaats vindt. Met diverse baden in verschillende temperaturen breng je hier met gemak enkele uren door. Er is zelfs een deel volgebouwd met glijbanen, maar daarvoor zijn we hier niet! Ontspannen in verschillende baden met lekkere temperaturen. Genieten! Na een uur of zes houden we het voor gezien, we moeten nog richting Kaikoura.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline