Review 100% Nieuw-Zeeland (mo'media)

Neem jij dit boekje mee op reis?

Geschreven door: Lars

Een tijdje geleden zijn we gevraagd om het boek 100% Nieuw-Zeeland te reviewen. Omdat dit ook voor ons leuke, interessante en misschien nieuwe inzichten kan geven zijn we hier enthousiast mee aan de slag gegaan. Lees hier wat wij van het boek vonden, voor wie we denken dat het interessant kan zijn en natuurlijk of je het mee zou moeten nemen naar Nieuw-Zeeland. We worden er niet voor betaald dus we geven onze oprechte mening!

De 100% reisgidsen

De reisgidsen van mo'media zijn kleine en handzame gidsen specifiek voor een stad, regio of land. Per gids worden uit enkele geografische gebieden de leukste bezienswaardigheden besproken, met zowel de beroemde highlights en de geheimen van de stad, streek of van het land. Ondertussen zijn er reisgidsen verschenen voor o.a. Berlijn, Dublin, Noord-Itali‘ë, Cuba en nog vele andere bestemmingen. In 100% Nieuw-Zeeland wordt er bijvoorbeeld ingegaan op beide eilanden met onder andere de steden Auckland, Wellington en Nelson en de streken Fiordland en Otago.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over het boek

100% Nieuw-Zeeland is met zijn 175 pagina's niet de meest dikke reisgids over Nieuw-Zeeland. Er zijn dan ook concessies gedaan met de diepte van de gegeven informatie. Er wordt natuurlijk nog steeds veel besproken, maar vaak is het vluchtig. De schrijfstijl waarin 100% Nieuw-Zeeland is geschreven was voor ons in eerste instantie even wennen. Waar de door ons gebruikte gidsen (o.a. de Lonely Planet) vooral ingingen op bezienswaardigheden, de geschiedenis, cultuur, mooie routes en natuurlijk plekken om te overnachten of te eten is 100% Nieuw-Zeeland meer beschrijvend. Zo schetst de auteur een breder beeld van de ervaring die ze zelf heeft gehad. Dit leest wel fijn, maar geeft misschien niet de diepergaande informatie die je soms wel zou willen hebben. Elk hoofdstuk begint met een algemene inleiding over de streek of de stad die wordt besproken. Dit wordt gevolgd door de specifieke bezienswaardigheden binnen het gebied. Hier komt de beleving van de auteur naar boven. In plaats van een omschrijving te geven van wat het inhoud wordt er een sfeer neergezet die je daar kunt ervaren. Vervolgens wordt er ingegaan op overnachten, eten & drinken, uitgaan en shoppen.

De illustraties in het boek zijn vaak van toegevoegde waarde op het geheel, zo vind je er een kleine kaart van het gebied (niet voldoende om op te kunnen navigeren) en soms foto's zo mooi zoals je deze zelf niet kunt maken. Hierdoor geeft het een goed beeld van hoe Nieuw-Zeeland soms kan zijn. Maar ook dat het momentopnamen zijn. Vooral de flap met reistijden tussen de steden is handig om je reis goed mee in te delen.

Voor wie is 100% Nieuw-Zeeland geschikt

Hoewel de reisgids op een leuke manier inzicht geeft in Nieuw-Zeeland, is hij niet ideaal voor iedereen. Er wordt veel aangestipt, maar doordat het voornamelijk vanuit een ervaring beschreven is hebben we niet zoiets gehad van: Woh, hebben we dit gemist? Dit had ik willen zien! Waar we juist tijdens de reis af en toe iets lazen waardoor we getriggerd werden om het te bezoeken. De reis die de auteur heeft gemaakt verschilt misschien ook te veel met die van ons, er worden voornamelijk duurdere activiteiten, hotels en restaurants besproken. Backpackers zouden we dan ook afraden om met 100% Nieuw-Zeeland op pad te gaan. Maar maak je een rondreis met wat meer luxe of ga je voor een vakantie dan biedt 100% Nieuw-Zeeland een prima handvat om het prachtige land te ontdekken.

Al met al is 100% Nieuw-Zeeland een leuk boek als je wat meer achtergrondinformatie wilt maar geen saaie opsommingen wilt lezen over verschillende bestemmingen of bezienswaardigheden. Houdt er wel rekening mee dat je soms juist wel die achtergrondinformatie nodig hebt!

100% Nieuw-Zeeland: overzicht

 • ISBN: 978-90-5767-455-6
 • Auteur: Kirsten R‘üdsgaard-Mathiesen
 • Uitgever: Mo'media
 • Pagina's: 175
 • Prijs: €14,95
 • Gepubliceerd: 2010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram