Roadtrips, Kiwi's & stages!

Dit kun je verwachten van een stage in Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Reizen door Nieuw-Zeeland is een prachtige ervaring: je ontmoet veel mensen en maakt nieuwe vrienden, je kunt de prachtige natuur van het land ontdekken en er zijn meer dan genoeg activiteiten om te ondernemen.

Een andere motivatie om dit land te bezoeken is om hier stage te lopen. Dit is een effectieve en leuke manier om een onvergetelijke trip te maken naar het land van de Kiwi's. Zo kun je doordeweeks jouw competenties ontwikkelen die belangrijk zijn voor jouw studierichting en kun je in de avonden en weekeinden genieten van de schoonheid van Nieuw-Zeeland.

Wanneer je voor een stage naar Nieuw-Zeeland wilt gaan, dien je het Working Holiday visum aan te vragen, dit is het meest geschikte visum. Zonder een visum kun je Nieuw-Zeeland niet binnenkomen. Het Working Holiday visum geeft je het recht om tijdens jouw stage maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever te werken in Nieuw-Zeeland. Mocht je na deze periode langer in het land willen verblijven en werken, dan kun je bij een andere werkgever een bijbaantje of stage zoeken.

In Nieuw-Zeeland zijn er meerdere bedrijven die auto's verhuren. Dit kan handig zijn als je op eigen tempo bepaalde plekken wilt bezoeken. Om een auto te huren is het natuurlijk noodzakelijk om in bezit van een geldig rijbewijs. Echter eisen de meeste verhuurders dat je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs. Een Nederlands rijbewijs is dan dus niet toereikend. Om een internationaal rijbewijs aan te vragen, kun je terecht bij de ANWB.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een plaats die je zeker moet bezoeken is Rotorua. Dit gebied heeft veel geothermische activiteit en je kunt er van alles doen: verwen jezelf met een spa behandeling, bezoek een eeuwenoud Maori dorp of probeer een van de extreme sports zoals zorbing, skydiving of luging. Ook Coromandel is het vernoemen waard. Hier vind je de mooiste zandstranden en regenwouden. Zowel voor een ontspannen als avontuurlijke trip ben je hier aan het juiste adres. Naast deze plaatsen zijn er enorm veel andere gebieden die je zeker wilt zien. Nieuw-Zeeland is uitermate geschikt om bijvoorbeeld ieder weekend een ander deel van het Noorder- en Zuidereiland te bezoeken.

"Een stage in Nieuw-Zeeland is echt aan te raden. Ik studeer Natuurbeheer en een stage is een verplicht onderdeel van mijn studie. Waar kon ik dit beter doen dan in Nieuw-Zeeland? Dit land stond al hoog op mijn lijstje van landen die ik wilde bezoeken. Door deze reis te combineren met een stage heb ik twee doelen in een keer gerealiseerd.

Het was geweldig om hier de natuur te bestuderen, die natuurlijk veel diverser en interessanter is dan het Nederlandse landschap. Ik heb de mooiste plekjes van de wereld gezien en heb een unieke band opgebouwd met de mensen die ik hier heb ontmoet. Als ik mijn diploma op zak heb ga ik misschien wel terug om hier een baan te vinden!"

Wil jij ook een geweldige stage, gezellige mensen ontmoeten en de tijd van je leven hebben? Stagehuis is een organisatie die jou helpt om een stage te vinden in onder andere Nieuw-Zeeland en heeft stages beschikbaar voor iedere studierichting. Bovendien assisteert deze organisatie je bij alle voorbereidingen die bij een buitenlandse stage komen kijken: huisvesting, verzekeringen, visum aanvraag, vliegtickets et cetera. Kijk eens op stagehuis.nl.

Kia ora!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram