Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Waarom je dit moet doen met een camper / bus

Zit je in twijfel hoe je door Nieuw-Zeeland gaat reizen? Of je dat met het openbaar vervoer gaat doen, liftend of toch met een auto of camper? Wij raden je sterk aan om te gaan voor die laatste optie. Niet omdat we die andere opties zo goed hebben getest maar omdat het je veel voordelen geeft waardoor je nog meer van Nieuw-Zeeland gaat zien. Dit is trouwens geen simpel vooroordeel, we baseren dit op onze eigen ervaringen en die van andere reizigers die we onderweg zijn tegen gekomen.

Met eigen vervoer zie je meer

Het grootste voordeel van eigen vervoer in Nieuw-Zeeland is dat je alles zelf in de hand hebt. Wil jij naar die waterval? Dan rij je naar die waterval. Hetzelfde geldt voor dat verlaten strand. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer (en de hop-on hop-off bussen) of ga je liftend door Nieuw-Zeeland dan heb je zelf deze controle niet meer. Je moet hopen dat je in de buurt komt om vervolgens zelf het laatste stuk af te leggen. Natuurlijk worden de toeristische plekken langs de weg aangedaan, maar Nieuw-Zeeland heeft meer bezienswaardigheden. We hebben deze frustraties zelf meegemaakt in Australië, we konden zo vaak als we wilden de bus op- en afstappen. Uiteindelijk kan dit alleen op de route van de bus, dus midden in steden of dorpen. Leuk als je dan tien kilometer verderop een toffe spot hebt gevonden, zie er maar te komen en om de dag erop weer de bus te pakken.

Je bepaalt zelf wat, waar en hoelang

Met je eigen vervoer heb je alles zelf in de hand, jij bepaalt wat je gaat zien, wanneer je vertrekt en of je toch nog even iets langer blijft hangen. Niets is vervelender dan dat jij het lekker naar je zin hebt, aan het chillen bent en de laatste bus al weer vertrekt. Of dat je nog moet zoeken naar een lift terug naar het hostel. Met eigen vervoer ben je eigen baas en ervaar je wat ons betreft de ultieme vrijheid. En Nieuw-Zeeland is een van de meest geschikte landen om dit te ervaren. Grijp het dan ook met beide handen aan en zorg dat je niet afhankelijk van iets of iemand bent.

Koop of huur je eigen vervoer

Dan is er natuurlijk nog de vraag ga je kopen of huren? Ga je voor een langere periode (2+ maanden) dan is een auto of camper kopen waarschijnlijk de beste deal. Maar als je op tijd bent, geen risico wilt lopen of gewoon niet zo lang gaat dan is het huren van een auto of camper ook zeker geen verkeerde optie. Voor je vrijheid en ontdekkingsmogelijkheden maakt het allemaal niets uit.

Waarom wij een camper / busje aanraden

Of je nu gaat kopen of huren dat maakt niets uit, ons advies is koop of huur een camper / busje. De reden is vrij simpel, zo heb je altijd je eigen bed mee zonder veel gedoe. Je kunt dus slapen waar je wilt, zonder dat je gebonden bent aan het slapen in hostels, in de auto of in een tent. Al is een tent helemaal zo vervelend nog niet, maar zet die maar eens op in de stad of als het regent. Wij vinden dat je met een camper of busje het gevoel van vrijheid ervaart. Je hebt altijd je eigen huisje mee en bent nergens van afhankelijk.

Tip: Ga je alleen, of zoek je gewoon naar mogelijkheden om nog goedkoper rond te reizen met eigen vervoer overweeg dan de kosten te delen met andere reizigers. Via bijvoorbeeld de Facebookgroep Backpackers New Zealand kun je mede reizigers vinden om brandstofkosten te delen of zelfs samen een auto te huren. Nieuwe vrienden en minder geld uitgeven dus!


«

Comments

  1. Leuk! Ik ga eind 2017 voor de derde keer naar Nieuw-Zeeland en reisde vorige keren met een huurauto. Omdat ik deze keer iets van 4 maanden ga blijven, wil ik een campertje kopen denk ik. Die FB groep is inderdaad handig trouwens, hou hem goed in de gaten om te zien wat het ongeveer kost …

    • Ha Anto,
      Dat is een goed vooruitzicht! Een eigen camper of busje is zo een heerlijk gevoel. Het is vooral even goed opletten van wie je hem koopt en of er nog een WOF (een APK) opzit. Er staan namelijk genoeg handelaartjes tussen die het enkel voor het geld doen. Ook voor diesels gelden aparte regels. Hier lees je er alles over. Hopelijk vind je de ideale camper/bus voor je rondreis! Veel plezier alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *