Nieuw-Zeeland te voet

Te Araroa - New Zealand’s Trail, vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

De tijd vliegt en wij zitten allang niet meer in Nieuw-Zeeland maar dit bericht doet ons stiekem afvragen of het niet tijd wordt om terug te gaan. De Te Araroa – New-Zealand’s Trail is lijp en kruist het hele land door! Van noord naar zuid of van zuid naar noord. Helaas, en een beetje gek, dat wij er destijds niets over gehoord hebben. Dit omdat de trail onofficieel al gelopen wordt sinds 2003 en officieel sinds 2011 geopend is. 3000 kilometer dwars door Nieuw-Zeeland. Wat een manier om dit land en haar cultuur te leren kennen.

Vijf maanden lopen door Nieuw-Zeeland

De route, Te Araroa – New Zealand’s Trail, is een aaneengesloten route van 3000 kilometer die ruim vijf maanden duurt. Het leuke van deze route is dat, in tegenstelling tot veel andere cross-country routes, de Te Araroa schitterende natuur combineert met dorpen en steden. Om meer dan alleen de landschappen van Nieuw-Zeeland te tonen maar juist ook het culturele aspect. Daarnaast is het makkelijk om een accommodatie te vinden en eten te scoren in de bewoonde wereld. De combinatie zorgt voor een unieke kijk in Nieuw-Zeelands natuur, cultuur en historie.

De route wordt beperkt door de natuurlijke grenzen van Nieuw-Zeeland. Hij strekt zich uit van het meest noordelijke punt, Cape Reinga, tot het (bijna) meest zuidelijke punt, Bluff. Onderweg voert hij je langs vulkanen, bergen, rivieren, meren en valleien. Alle uitersten die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Het doel van de route, ervaren wat het is om een Kiwi te zijn, wordt hiermee eer aangedaan. De onderstaande video geeft een beeld van wat je mag verwachten van deze toffe wandelroute. Meer videos zijn te vinden op het Youtube kanaal van Te Araroa.

Geen tijd of zin in 3000 kilometer?

Voor iedereen die geen vijf maanden de tijd heeft, of opziet tegen de 3000 kilometer, zijn ook delen van de route te lopen. Als dag, meerdaagse of zelfs een week durende wandeling. Alle informatie over deze wandelingen zijn te vinden in het boek a walking guide to New-Zealands long trail Te Araroa of op de website teararoa.org.nz. Hier vind je ook de laatste updates en natuurlijk nog meer informatie over deze unieke route.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *